LCR T4 Atmega328 Test Cihazı


Bazı mesajları düzenlemek gerekiyor, simgeler, vs. dolayı.
 
bunlar gitar manyetikleri değil mi ? bildiğim kadarıyla içinde bobinler var. tam olarak neyin kapasitesini ölçüyorsun ?

Evet. Bu manyetikler birer bobin. İçlerindeki sarımlar başta olmak üzere tüm yapının bir kapasitansı var ve bu değer arttıkça rezonans frekansı değişiyor. Yani gitarda aldığınız ses de değişiyor. Bu anlamda bir elektrogitar manyetiğinin direnci, indüktansı ve kapasitansını biliyorsanız, önceki deneyimlerin de yardımıyla rölatif bir ton öngörüsünde bulunabiliyorsunuz.
 
Senin istediğini yapabilmen için bir empedans analizörüne ihtiyacın var. Mesela Analog Discovery 2 alırsan, sana osiloskop, lojik analizör, güç kaynağı, gibi birçok olanak ile beraber empedans analizi özelliği de gelir. Veya bir sinyal jeneratörü alırsın, osiloskop alırsın, sonra da sinyal jeneratörü ile frekansı giderek artan bir sinüs uygularsın manyetiğe. Oluşan grafiğin dip noktasındaki frekansı tespit edersin, oradan da manyetiğin kaçak kapasitesini tespit edebilirsin.

Veya fiyatları oldukça yüksek olan profesyonel empedans analizörler var, sana doğrudan eşdeğer devreyi veriyor. Ama bunlar bir hobicinin bütçesinin ötesinde olan şeyler.
Aslında bir exciter coil, sinyal jeneratörü filan gibi bir kaç ekipmanla oldukça güvenilir bode eğrileri elde edilebiliyor.


Yine de alanım değil :)
 

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
8,878
Mesajlar
144,341
Üyeler
3,566
Son üye
hakkor

Son kaynaklar

Back
Top