Led armatür tamiri

TA3UIS

Doğan
Mutfak armatürü uzunca bir süre önce göz kırpmaya başlayınca yenisi ile değiştirdim, eskiyi pek atmam rafta saklamıştım ve bugün tamir amaçlı söktüm.

WhatsApp Image 2025-06-28 at 18.11.56.jpeg
WhatsApp Image 2025-06-28 at 18.12.46.jpeg
WhatsApp Image 2025-06-28 at 18.09.09.jpeg
WhatsApp Image 2025-06-28 at 18.09.09 (1).jpeg

Besleme kablosunun sağındaki ve solundaki ilk beş led harici diğer ledler beşerli olarak yanıyor. Probu beşerli olarak yanan ledlerden herhangi birine değdirince yine aynı beşli gurup yanıyor yani. Ledleri beşerli olarak bağlamışlar diye düşündüm.

Besleme kablosunun sağındaki ve solundaki ilk beş led te sorun ne olabilir? Beş led de aynı anda arızalanmamalı beşerli olarak bağlandığına göre aradaki ledlerden bir kaçı arızalandı da beşerli olan takımı da mı çökertti? :yerlereyat1::yerlereyat1: Bu ledleri şerit ya da tek tek olarak nereden temin edebilirim? Eldeki ledlere baktım boyut ve bağlantı farkı var.

Son düzenleme:
Ölçü aleti ile ledler kandırabiliyor. Voltaj uygulayarak kontrol etmek daha sağlıklı.
Leder yanıp sönüyor ise adaptördeki kondansatör kaynaklı olması ihtimali daha yüksek.

Ledler 5 erli seri bağlanmış. Beşli gruplardan en az birer tane arızalı led var.

Son düzenleme:
Yanan ledlerden görülüyor ki; beş led seri bloklar halinde. Muhtemelen de 10 blok var. ~30mA her blok. Dolayısıyla 300mA sabit akımda.
Güç kaynağınızı 24-30V arası gerilim, 300mA akım sınırlamasıyla ayarlayın ve ledleri test ediniz. Akım ilgili sınırlamalara gelmezse, gerilimi biraz daha yükseltebilirsiniz.
Bu şekilde ledleri test edin.

Sürücüyü de 120R-270/10W(en az) bir direnç ile test edebilirsiniz. Direnç üzerinde sabit gerilim oluşur ise, sürücü de sağlam demektir.

Eğer led grubundan birinde kısa devre varsa, 300mA aşınca akım sürücü kendini resetliyordur. Titreme yapması bundan olabilir.

Kısa devrenin sol ve sağdaki ilk beşli gruplarda olması ve diğer taraflarda olmaması da tuhaf olmuş ya tasarım ile ilgili bir durum ya da bana öyle denk geldi diyelim.

Forum istatistikleri

Konular
7,906
Üyeler
3,168
Son üye
zolotoy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back