Lidar sensör nasıl çalışıyor?

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
4,204
120 derecelik bir bakış açısı ile tek düzlem bir alan tarayarak alan içerisindeki nesnenin kabaca şeklini elde etmek istiyorum. Sanıyorum bunun için lidar sensör uygun. Bu sensörden kullanan oldu mu? Bana hereketli bir mekanizma mı lazım yoksa sabit bir model de olabilir mi? Konu hakkında tecrübesi olanlardan yardım talep ediyorum
 
@fide belki senin bilgin vardır. Şimdi saçma bir soru soracağım :)

Esp32 opencv uygulamaları gördüm. Programlamayı yaptıktan sonra mesela insan tespit edersen ledi yak dedik. Bilgisayara ihtiyaç duymadan çalışıyor değil mi bu sistem?
 
Esp32 ile görmedim ama maix suit go kartlarla gördüm.

1691471090249.png
 
Bu stm32f103 ile çalışıyormuş. Bşr sürü özelliği var, benim anlamadığım rami bu kadar düşük bir işlemcide yapay zeka uygulamaları nasıl çalıştırılıyo bilen birisi aydınlatabilir mi
K210 isimli bir işlemci var. Stm32f103 USB/seri çevirici olarak kullanılıyor. Güzel bir kart
 

Şurada bir proje var. Bu tek başına çalışmıyor ise normal webcam ile bu işi yapmanın ne farkı var?
Eğer ESP32 görüntüyü wifi üzerinden gönderecek şekilde yapılandırırlırsa arada kabloya gerek kalmaz. Mesela su / doğalgaz sayacı okuyacak ve kullanılan kısmı hesaplayacak bir düzünek düşünmüştüm bir ara ama yapamadım. Orada esp32 cam avantaj sağlıyor ama onun dışında webcam çöünürlük olayından dolayı daha iyi
 
Benim derdim sensörün önünden geçen hızı değişken nesnenin uzunluğunu ölçmek. Bunun için basit bir çözüm arayışındayım.
 
Boy ölçme dediğiniz zaman size sağlam bişey lazım. Esp32 ile zor
 
aşağıdaki ürün işinizi görür sanırım. Doğrudan görüntü işleme işinizi görmese de kamera ve esp32 birleşimi ToF sensörlerden daha kullanışlı olacaktır. Videoyu izlerseniz çok güzel açıklamışlar.


 
aşağıdaki ürün işinizi görür sanırım. Doğrudan görüntü işleme işinizi görmese de kamera ve esp32 birleşimi ToF sensörlerden daha kullanışlı olacaktır. Videoyu izlerseniz çok güzel açıklamışlar.


İzledim. Epeyce uzun bir video...

Konu azçok kafamda oturdu. Kamera temin edip deneyeceğim. Teşekkürler
 
Benim derdim sensörün önünden geçen hızı değişken nesnenin uzunluğunu ölçmek. Bunun için basit bir çözüm arayışındayım.
Bu nesne eğer konveyör bandı gibi bir şeyde ise bantta referans çizgi veya noktalarının varlığı, hız değişken olduğunda hesabı kolaylaştırabilir. Yada cisim gözlenirken fonda ölçüye refeans olacak sabit bir desen kullanılabilir. Tek fotoğrafla cismin büyüklüğü 2 fotoğrafla hızı hesaplanabilir.
Ya da 2 sensör kullanarak cizmin hızı ve büyüklüğü, daha doğrusu uzunluğu hesaplanabilir, tek boyut için kolay halledilir gibi geliyor düşününce...
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,672
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top