Bu durum artık keyif kaçırmaya başladı. Önceleri KDE açılmadı, ben de can havliyle Gnome kurdum. Fakat sonra KDE'yi düzelttim ve devam ediyordum. Ta ki dün autoremove ile gereksiz paketleri kaldırmak isteyene kadar. KDE yine gitti. Onunla beraber Konsole gibi terminal uygulamaları da silindi. Yahu bu ne saçma iştir, autoremove ile aktif kullandığım KDE'yi ve beraberindeki bağımlılıkları sildi.Bir süredir yanlışlıkla geçtiğim sid repolarını kullanıyorum. Kararlı sürüm iyi hoş da uygulamalar çok geriden geliyor. FreeCad kurmak için bir anlık gafletle sid repolarını yükledim. Bu sürüm unstable kategorisinde güncellemeler alıyor.
→ experimental → unstable → testing → stable
Aşağıdaki güncelleme listesine bakarsan senelerdir güncellenmeyen bir sistem gibi çalışıyor.
Şu sıralar çok çeşitli uygulama kullanmadığım için bana pek sorun çıkartmıyor.
39957 eklentisine bak
Bende debian tabanlı pardusda XFCE kullanıyorum.Windows 7 tarihe karıştığı günden beri ben Linux (Debian) kullanmaya başladım.
Debian'ın özelliği: ayranı çay kaşığı ile ve üfliyerek içiyor. Test etmedikleri programları ve/veya onların sürümlerini yayınlamiyorlar.
Gerçekten sizin için yeni bir sürüm çok önemli ise, ya source kodlardan build ediyorsunuz veya flatpak gibi sandbox'lar kullanarak o arzu ettiğiniz sürüme ulaşıyorsunuz. Örneğin KiCad için ben bu yöntemi uyguluyorum. KDE v.s. konulara gelince: XFCE kullanıyorum. Bu nedenle benle sık sık dalga geçenler oluyor ... ama olsun.