Logic Analyzer Tavsiyesi

Bu nasıl acaba? Miniware havyası kadar iyi bir logic analyzer yapmış mıdır?

LA104 Logic Analyzer

mini2.jpg

Kendi ekranı olan cihazları severim ama bu cihaz niyeyse itici geldi.

Eğer bu cihazı TS100 gibi tek 103C8 ile bitirmeye çalıştılarsa 103 display sürmek, lojik data okumak arasında gidip gelceği için kaçırması çok olacaktır.

Tek denetleyici olduğunu nerden biliyorsun?
Fiyatı.

SALLADIK AMA TUTTU YİNE 103 VAR.
bu firmanın eline geçen milyonlarca 103 var büyük ihtimalle takabilecekleri herşeye takıyorlar.

Bari register seviyesine inselerdi SPL ile yazmışlar.
Boot time en az 3 saniye :katil2:

Defauld tamplate üstüne SPL ile giydirip yazmışlar, kullanıcı geliştirmesi için büyük avantaj ama ne kadar iyi çalışır bilmiyorum.

480 Mbps destekleyen USB izolatör kullanmazsan lojik analizörü kağnıya çevirmiş olursun. Bence hiç kullanmamak daha iyi. Neticede bununla bir SMPS'in şebeke tarafında ölçüm yapmayacaksın, topraklamanın bir sorun yaratmaması lazım :)

480 Mbps destekleyen USB izolatör kullanmazsan lojik analizörü kağnıya çevirmiş olursun. Bence hiç kullanmamak daha iyi. Neticede bununla bir SMPS'in şebeke tarafında ölçüm yapmayacaksın, topraklamanın bir sorun yaratmaması lazım :)
Bu 100-200 lira olanların içindeki kontrolcü malesef güvenebileceğimiz konumda değil.
Her ne kadar usb portu kendini kısa devrelere karşı koruyor desekte bu her zaman böyle olmuyor benim pc'ninkini ben yanlışlıla kısa devre ederek yakmıştım power swtich entegresini.

yakın bir arkadaşım bu 100 liralık lojik analizör ile çalışırken bu analizörde kısa devre oluyor tam olarak nasıl olduğunu kendisi'de anlamıyor.
onun portunu tamir edemedik köprüsü bozuldu galiba.

Bu hepimizin başına gelecek değil ama böyle bir şeyin yaşandığını bilerek almak lazım.

Benim tavsiyem DSLogic Plus. Bant genişliği yüksek, gelişmiş trigger özellikleri var, ve kontrol yazılımı da açık kaynak.

LAP-C 16064 da çok iyi gözüküyor ama biraz fazla pahalı yaklaşık 6600 TL. Lojik Analizör LAP-C 16064

20516 eklentisine bak
Konuya biraz farklı boyuttan bakmaya başlayalım artık.
Lojik analizör ne yapıyor bir elektronik haberleşmeyi çözüyor manuel olarak comn. check yapmış oluyorsun yani.
Ama sen sadece datayı görüp hmm doğru veya yanlış diyorsun.
Bit sayarak çözmeyi öğrenmiyorsun.
Hangi karaktersiktiği çizdiğini öğrenmiyorsun.

Bütçe burarala çıkıyorsa osiloskop en doğru çözüm olacaktır hem haberleşme hatlarını tamamen anyarak öğrenmiş olacaksın hemde analog sinyallere bakma imkanı kazanacaksın.

LAP-C 16064 da çok iyi gözüküyor ama biraz fazla pahalı yaklaşık 6600 TL. Lojik Analizör LAP-C 16064

20516 eklentisine bak
Cihaz hakkında bir yorum yapacak olursam
Cihaz alınmaya değer değil ücretsiz sunduğu protokollerin yarısı hiçbir işine yaramaz hatta yarsından fazlası.
En yaygın olan ST7735 display driveri yerine dalga geçer gibi ST7669 koymuşlar.
USB 1.1 desteği var.
IR data olarak sadece PHILIPS'in modifiyeli RC eklemişler.

Software yüzünden alınmayacak bir cihaz bence.

Cihaz hakkında bir yorum yapacak olursam
Cihaz alınmaya değer değil ücretsiz sunduğu protokollerin yarısı hiçbir işine yaramaz hatta yarsından fazlası.
En yaygın olan ST7735 display driveri yerine dalga geçer gibi ST7669 koymuşlar.
USB 1.1 desteği var.
IR data olarak sadece PHILIPS'in modifiyeli RC eklemişler.

Software yüzünden alınmayacak bir cihaz bence.

Ama state mode var bunda. Yani belli bir kritera bağlı olarak veri toplama. Sırf bu özellik yüzünden eğer bütçe uygunsa bunu tercih etmek lazım.

Lojik analizör ne yapıyor bir elektronik haberleşmeyi çözüyor manuel olarak comn. check yapmış oluyorsun yani.

Eğer çok sayıda dijital sinyale bakman gerekiyorsa, bunu osiloskop ile yapmanın bir yolu yok. Benim lojik analizörü kullandığım örnek senaryoyu vereyim

16 bit data bus, birkaç tane de kontrol sinyali olan bir TFT display ile MCU arasındaki trafiği gözlemlemem gerekiyor. Yani 20 tane sinyali gözlemleyip erişimi öyle bir optimize etmeliyim ki, hem datasheet'teki limitleri aşmayayım, hem de maksimum veri aktarma bant genişliği elde edeyim. Bunu osiloskop ile nasıl yapacaksın? Yapamazsın. Ama lojik analizörün "timing mode" özelliğini kullanarak sinyal timing'lerini optimize ediyorum.

Timing işi hallolduktan sonra da lojik analizörün "state mode" özelliğini kullanarak, TFT display'e yazılan ve display'den okunan bütün 16 bit dataları biriktiriyorum. Sonra da istediğim data gitmiş mi, beklediğim datayı okumuş muyum oluşan listede teyit ediyorum. State mode çok kıymetli bir özellik.

Ama state mode var bunda. Yani belli bir kritera bağlı olarak veri toplama. Sırf bu özellik yüzünden eğer bütçe uygunsa bunu tercih etmek lazım.
Pulse View yazlımı forumca beğeniliyorsa en ucuz analizörü bu yazılımla kullanmak için yapılacak modifiyeyi bir konu açayım.
DSL için tam verimli çalışma elde edememiştim ona da biraz bakacağım sorunsuz çalışma elde edebilirsem DSL için, ikisinin nasıl yapıldığı hakkında bir konu açarım.

Hatta daha önce SWTICH ile EEPROM seçip bir yöne Pulse View bir yönde DSL yazılımı ile çalışabilen hale getiren gördüm bu en ucuz analizörü

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back