Logitech abonelikli fare

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
25,370
Aşağıdaki video'da, Logictech'in abonelik sistemi ile çalışan fare üretme planı yaptığından bahsediliyor :cheeky5: Daha neler göreceğiz ...

 
12-13 yıldır kullandığım Logitech fare var. Abonelik olacaksa belli yıldan sonra farenin ücretsiz değiştirilmesi gerekir. Ama bir fare ekstra ne sunabilir ki?

Buna benzer şeyler araç üreticilerinde de var. Birkaç ay önce Elon açıklamış, Tesla da ekstra batarya varmış mesela ama ücretini ödemeden aktifleşmiyormuş.

Umarım yaygınlaşmaz. Mesela işe gideceksin aracın çalışmıyor, aboneliğin bitmiş çok saçma.
 
Dediğine göre amaç, diyelim belli bir logitech fareyi aldın ve çok hoşuna gitti. Abonelik satın alarak o fare için süresiz yazılım güncelleme garanti ediyorsun, onlarca yıl aynı fareyi kullanıyorsun :katil2: Yav bir fare yıllarca yazılım güncellemesi gerektiriyorsa zaten iyi bir fare değildir. Bir de teknoloji evrildi, Musk efendinin neurolinki ile bilgisayarı kontrol ediyoruz, fareyi ne yapacağız?

Bu abonelik işi birçok sektöre ve firmaya yayılıyor. BMW de bir modelinde koltuklara ısıtıcı koymuş. Ama kullanabilmek için abonelik satın alman gerekiyormuş. Sonradan noldu bilmiyorum, vazgeçtiler mi yoksa devam ediyor mu. Bütün firmalar bunu yapmak istiyor. Mesela benim sürekli kullandığım SciTools Understand diye bir yazılım var. Sabit bir fiyata bir lisans satın almıştım yıllarca kulladım. Sonradan abonelik modeline geçtiler, artık yılda 400 dolar ödemek durumdayım. Eagle ECAD yazılımı aboneliğe geçti. Fusion360 aboneliğe geçti. Ürün artık farketmiyor, bütün firmalar aboneliğe geçmeye çalışıyor.
 
Logitech i komple siliyorum hayatimdan , Oksijen vergisine bir adim daha yaklasiyoruz :gulus2:
 
Mesela işe gideceksin aracın çalışmıyor, aboneliğin bitmiş çok saçma.

Lockheed Martin'in F-35 inde bile bu sorun var. Birkaç yıl önce haber oldu, İngiltere'de pilot F-35 e biniyor, çalıştırıyor, ama sonra login ekranı çıkıyor ve şifresini unutmuş dangalak. "Forgot password" butonu da yok herhalde, hemen Lockheed'i arıyorlar, oradaki sunucularda şifre sıfırlanıyor, sonra pilot login olup kalkışını yapıyor :katil2:
 
Fakirlik adami mucit yapar abi zaten
 
pek hoş, pek tatlı
bdddb1cecd4aeedd.jpg
 
Kovid doneminde youtube videolarinda buna deginiliyordu. Yeni bir duzene geciliyor bu aniden olmayacak adim adim olacak diyordu Hamza Yardimcioglu. Ilk adimi da Covid diyordu.

Artik mal sahibi kavrami kalkacak hersey kiralanacak diyordu. Buzdolabi kiralanacak, camasir makinasi kiralanacak...

O kadar cok videosunu izledim ki soyledikleri bir bir cikti. (Doviz, kripto para vs vs)
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,949
Mesajlar
131,148
Üyeler
3,177
Son üye
bassaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top