MAKRO KLAVYE(12 BUTON+3 ENKODER)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmet
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

Ahmet

S38>S85
Bundan 1 ay kadar önce staj yaptığım işletmede çalışırken alışmadığım klavye ile doğru düzgün yazamamak başıma bela olmaya başlamıştı.
Bende rica edip evde kullandığım bilgisayar ile aynı markalı olan bir bilgisayar rica ettim bir şekilde sağladılar.
Bilgisayarımın yazılımsal olarak bir özelliği olan makro eklemesini kullanacaktım .

Ayarladığın şekilde;
FN+1,2,3,4,5,6.. yapınca atadığın makroyu uyguluyor.
Bu makro olayı bütün işyeri çalışanları tarafından çok sevildi ama ne bu yazılımı oluşturacak kadar vakitleri oluyordu nede aynı markalı bilgisayar çok sayıdaydı. Düşündük bunu dahili USB-BUS bulunduran bir μC ile yapabiliriz dedik hemen RP2040 veya 32F103'ü sundum başladım pcb çizmeye ben çizerken hazır bir proje buldular atmega32u4 ile yapılmış 12 buton 3 enkoder ile yapılmış hazır bir proje.
Bastırdık PCB'sini elimize ulaştı belki finale gelmesi uzun sürecek fakat adım adım paylaşacağım aşamalarını.

PROJE DOSYALARI

WhatsApp Image 2023-03-02 at 20.03.51 (3).jpeg
WhatsApp Image 2023-03-02 at 20.03.51 (2).jpeg

Son düzenleme:
Önce konuda satın alma ve dizme kısmına başlayacağım önceliğim en büyük maliyeti ATMEGA32U4.

Bu 32u4 TQFP44 kılıfta olmalı.
Benim başlıca hedefim 1 tane leonardo kartı alıp üstündekini söküp kullanmaktı 2 tane leonardo kartı aldım ve üstündeki kılıf QFN44 kılıfta çıktı :kizgin3:

Üstündeki TQFP-44 kılıf olan leonardo veya TQFP-44 kılıf 32u4 arıyorum şimdi.
@volta sen bulabilirsin forumda senden iyi ürün bulan görmedim : ))

Direnc.net, Özdisan vbs stokta yok dedin diye anladım. Yanlış mı anladım?

Direnc.net, Özdisan vbs stokta yok dedin diye anladım. Yanlış mı anladım?
Üstünde TQFP44 kılıfta 32u4 barındıran Leonardo kartı için stok bulamıyorum ://
eğer leonardo kartı alırsam hem kristal hem 32u4 almış olacağım o yüzden leonardo arıyorum.

stok var türkiyede 32u4 için.

İyice karıştı benim kafam. O kılıfları da çok tanımam zaten.

Bu 32u4 TQFP44 kılıfta olmalı.
Benim başlıca hedefim 1 tane leonardo kartı alıp üstündekini söküp kullanmaktı 2 tane leonardo kartı aldım ve üstündeki kılıf QFN44 kılıfta çıktı :kizgin3:
QFN44 mü arıyorsun TQFP44 mü? Yoksa elindeki PCB her ikisiyle de mi uyumlu.

İyice karıştı benim kafam. O kılıfları da çok tanımam zaten.

QFN44 mü arıyorsun TQFP44 mü? Yoksa elindeki PCB her ikisiyle de mi uyumlu.
aradığım : TQFP44
leonardoların üstünden çıkan :QFN44
ben üstünde TQFP olan bir leonardo kartı arıyorum.

ağa bizimle eğleniyir :D:D:D
abi benimde kafam karışıyor ben son 2-3 aya kadar smd malzemeleri hiç sevmezdim delikli plakette işkence oluyorlar diye.

delikli plaketten uzaklaştıkça kılıf öğrenmek durumunda kalıyorsun bu öğrenme sürecinde kafa karışıklığı oluyor.

sürç_i lisan diyelim : )) kusura bakmayın.

Yok canım ne kusuru :) Bir ara yaşlandım galiba ben algılayamıyorum dedim o kadar :D :D

Bence hiç uğraşma stokta buluyorsan TQFP44 ver siparişi. Ucuza getirecem diye haybeden 2 Leonardo da almışsın zaten.
Bir de sök, tak işiyle uğraşacaksın. Klon MPU elinde kalacak sonra. Fark azsa sadece kristal için değmez bence.

Yok canım ne kusuru :) Bir ara yaşlandım galiba ben algılayamıyorum dedim o kadar :D :D

Bence hiç uğraşma stokta buluyorsan TQFP44 ver siparişi. Ucuza getirecem diye haybeden 2 Leonardo da almışsın zaten.
Bir de sök, tak işiyle uğraşacaksın. Klon MPU elinde kalacak sonra. Fark azsa sadece kristal için değmez bence.
resistor(translate).net ismiyle satış yapan işletmede var istediğim kılıf fakat ben hiç güvenmiyorum hem fiyat olarak fazla hemde güvenim tamamen sarsıldı onlara karşı.

özdisanda stok yok olsa da fiyatlar bir garip aynı ürün biri 6$ biri 15$

motorobitten daha önce 1 kez sipariş verdim orada da istediğim kılıf stok'da var forumda da sevilen bir mağaza sanırım buradan alacağım.

Başka alternatif var mı?

Orjinal olsun diyorsan Özdisandan teklif al ya da Digikey (Ekom).
Farketmez diyorsan Motorobit, Direnc.net, Kartal Otomasyon vb hepsi aynı bence. Muhtemelen aynı bir grup gri market ithalatçılardan temin ediyorlar.

Bence Özdisan ve Ekom'dan teklif iste. Süre ve fiyata göre sonra karar ver.

Orjinal olsun diyorsan Özdisandan teklif al ya da Digikey (Ekom).
Farketmez diyorsan Motorobit, Direnc.net, Kartal Otomasyon vb hepsi aynı bence. Muhtemelen aynı bir grup gri market ithalatçılardan temin ediyorlar.

Bence Özdisan ve Ekom'dan teklif iste. Süre ve fiyata göre sonra karar ver.
Özdisana yazdım bakalım yine adeti beğenmeyip bahaneleri bulacaklar mı.

En son nuvoton için 3 adet demiştim açmamışlardı ardından 15 adet diyip tekrar yazdım satın alırken tekrar 3e düşürdüm.
yine öyle yaparım beğenmezlerse sayıyı

samm farnellda da varmış. 130TL+kdv . Bu fiyatın içine gümrüğün de dahil olması lazım. Yani adet başına 130TL + KDV, en son üstüne 60 TL kargo ekle yaklaşık fiyat hesabı için. Ürünler yaklaşık 10 günde elinde oluyor.

samm farnellda da varmış. 130TL+kdv . Bu fiyatın içine gümrüğün de dahil olması lazım. Yani adet başına 130TL + KDV, en son üstüne 60 TL kargo ekle yaklaşık fiyat hesabı için. Ürünler yaklaşık 10 günde elinde oluyor.

Yarın bakalım nasıl alıyoruz neler ödüyoruz

Şunada bir bak Ahmet. İstediğin varsa alabilirsin. Karaköy Elektronikten de kötü mal çıktığını görmedim ben.

• Beğen
Reactions: nt
Tam olarak bu şekilde başka bir fiyat çıkmıyor. Farnelin sitede gezip samm de ürün kodu ile arama yapmak en iyisi.

Forum istatistikleri

Konular
7,669
Üyeler
3,098
Son üye
ayhan63

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back