Mantis bug takip sistemi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Şimdiye kadar birçok bug takip programı denedim. Kimisi gerçekten iyi idi, ama birden fazla kullanıcı için çok pahalı hale geliyordu (JIRA). Kimisi de ücretsiz idi, ama hem kurulumu hem de bakımı zordu (Bugzilla, Redmine). Bir süredir, neredeyse bütün hosting firmalarının otomatik kurulumlarında bulunan Mantis bug takip sistemini kullanıyorum. Bu program açık kaynak ve ücretsiz kullanılabiliyor. Aktif bir şekilde geliştiriliyor ve kendi buglarını da kendi programları ile takip ediyorlar.

1697280711096.png

Yaklaşık bir yıldır kullanmaya devam ediyoruz bu sistemi. Üç ayrı ülkede üç tane ekip ve 10 farklı projedeki bugları takip ediyoruz ve güzel iş görüyor.

Yalnız bir sorun var, o da bir mesaj girerken mesajı bitirmeden kalkıp gidersen, sonra geri döndüğünde mesajı tamamlarsan, "session timeout" yiyor ve bütün mesaj gidiyor. Bununla ilgili bug takip sisteminin kendi bug takibinin yapıldığı yerde rapor edilmiş, sonraki sürümlerde düzeltilir herhalde. Ben şimdilik bu sorundan etkilenmemek için aşağıdaki eklentiyi kurdum

Bu eklenti sayesinde, bütün formlara girdiğim bilgiler kaydediliyor ve buradaki gibi bir kaza olursa, kısmi yazmış olduğum mesajı bu eklentiden alabiliyorum.

Bu ayarlar ile oynamayı deneyeceğim teşekkürler.

Forum istatistikleri

Konular
7,627
Üyeler
3,084
Son üye
gsenergin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back