Merhaba Bora, bu siteyi ve senin yazılarını yeni gördüm. Hala aynı konuya ilgin devam ediyorsa, seninle haberleşmek isterim. Çünkü ben de klarnet kamışı yapımı ile yakından ilgiliyim. Piyasada satılan kamışlar hem aşırı pahalı, hem de bir kutudan ancak birkaç tane iyi kamış çıkıyor. Ben de kendi kamışlarımı iki yıldan beri evde kendim yapıyorum. Öyle ağır sanayi makinalarım yok ama tam istediğim üfleme kolaylığı, kadife sesi ve doğru diyapozonu alıyorum.Klarneti çalmak için bek yani "mouthpiece" dediğimiz alete bir adet kamış takıp çalıyoruz. bu kamış olmadan enstrümandan ses alma şansınız yok. Eklediğim görselde, siyah olan parça bek dediğimiz parça. Metal olan parça kamışı bek'e sabitlemek için kullanılan bir kelepçe. Kamış da zaten görünen sarı parça. Ben sadece kamışa şekil vereceğim.
Bunun için basit marangoz aletleri, çeşitli kumda zımparalar ve bir de kumpas kullanıyorum. Istersen tecrübelerimi paylaşabilirim. Benim tek sorunum, işlemek üzere, istediğim kailtede ve yoğunlukta, güneşte en az bir ya da iki yıl kurutulmuş kamış bulmak.