Mechanic t12 pro hakkında sorun var

sütlaç

Yeni Üye
Herkese merhaba öneri üzerine motorbitten mechanic t12 pro aldım.
Bugün test ettim cihazı ancak lehimi eritmiyor 350 derecede. Bende 460 derece yaptım ucu kıpkırmızı oldu o halde bile ertimedi lehimi ucunda ıls denen epey ince uç var.
Eritmiyordan kastım bir karttan diyot sökmeye çalıştım sökemedim.
Yardımcı olur musunuz?
Sorun ne burada?
Hevesim kursağımda kaldı.
Ucu doğru taktığıma eminim tamamıyla oturdu.

Herkese merhaba öneri üzerine motorbitten mechanic t12 pro aldım.
Bugün test ettim cihazı ancak lehimi eritmiyor 350 derecede. Bende 460 derece yaptım ucu kıpkırmızı oldu o halde bile ertimedi lehimi ucunda ıls denen epey ince uç var.
Eritmiyordan kastım bir karttan diyot sökmeye çalıştım sökemedim.
Yardımcı olur musunuz?
Sorun ne burada?
Hevesim kursağımda kaldı.
Ucu doğru taktığıma eminim tamamıyla oturdu.
merhaba,
bunu izlemeni öneririrm.Uzun uzun anlakmak istemedim.

Kurşunsuz lehim kullanıyor olabilrsiniz, erime sıcaklığı daha yüksek olur. Bir de lehimin erimesi için ısı transferini hesaba katın. Çok ince uç, temas yüzeyi dar olur. Ucu kızaracak kadar ısıtmak ucu kısa sürede bozar, uç oksitlenir ve lehim uca yayılamayacağı için ısı transferi daha da zorlaşır. 300 derecedeki havya ucuna ucuna taze lehimi kolayca bulaştırabilmeniz lazım. Kart üzerindeki lehimleri sökmek için de yukarıda verilen videodaki gibi yapmak yardımcı olur.

Balta uç edinin. Hem ince işleri hem de geniş yüzeyleri kolayca lehimlersiniz bununla. İnce uç nadiren lazım olur.
1773303279245.png

Herkese toplu cevap vereyim.
Lehimi eritebildim sıkıntı çıkmadı.
Dün akşam niye böyle oldu bilmiyorum.
Ucu çok ince karttan bir şey sökerken zorlanıyorum.
Kalın uç önerisi var mı?

Bunu alıcam iyi midir?

Son düzenleme:
Benzeri bir durum bende oldu ,ısı bir türlü istediğim seviyeye gelmiyordu yükseltince de havya ucu kırmızı oluyordu. Sonradan ucunu içindeki Termostatın problemli olduğunu fark ettim. Ucu değiştirdim problem kalmamıştı o yüzden uçtan şüphelendim.

Forum istatistikleri

Konular
8,991
Üyeler
3,631
Son üye
okanbahadirsoygur

Son kaynaklar

Back