mekatronik mi? tek dal mi?

Kendini ne alanda geliştirdiğin ne okuduğundan daha onemli okuduğun bölüm sana sadece bir perspektif katacak ne konuda kendini geliştireceğin sana kalmış. Muhendislik bölümlerinin birbirinden bağımsız tonla alt dalı var.

Ve her üniversitede bölümler aynı değil hangi universitede okudugun kimlerden hangi dersleri aldıgın da önemli tabi okuduğun bölüm küçük bir bolum olursa bir alana yoğunlaşabilirler veya yada konuları üstünkörü geçebilirler

Universiteye de bağlı ama elektrik elektronik bolumunde de yazılım bilgisi cok üstünkörü verilir genelde. elektronik muh ve elektronık ve haberlesme muh bölümlerini bilmiyorum

Kontrol ve otomasyon mühendisliğini de arastır az üniversitede var ayrıca bilgisayar ve yazılım mühendisliği de ayrı bolumler (farkını net hatırlamıyorum ama bilgisayarın içinde elektronik de var gibi hatırlıyorum )
Bilgisayar ve yazılım aynı Türkiye'de. Normalde yurt dışında computer science. Türkiye'de bilgisayar müh. olarak açıyorlar. bilgisayar bilimi diye bir kaçüniv.de geçiyor sadece.
Hem kendini ne alanda geliştirdiğin daha önemli demişsin. Doğru ama bunu yapabilmek için iyi üniversitede iyi bi bölümde okumak çok öenmli.

Seviyeni bilmiyorum ama senin adına mutlu oldum. O zaman mekatronik üzerinde ilerle.
Ama dil ve çizim üzerine kendini geliştirmeyi unutma.
Bence iyi bir üniversiteye gidip çift anadal yapmak daha mantıklı hocam.

Forum istatistikleri

Konular
8,909
Üyeler
3,587
Son üye
huseyin6334

Son kaynaklar

Back