Tornadan hiç anlamam ama ben de heves edip araştırmıştım ve bu Çin yapımı, birbirinin benzeri (Optimum adıyla satılanlar gibi) tornaların aynı kalitede olduğunu okudum: kabul edilebilir kalitede, başlamak için iyi. Sonra yer ve zaman kısıtı sebebiyle vazgeçmiştim. Belki bir gün...
Bu videoda değişik materallerdeki performansı inceleniyor (İngilizce):
@ckocagil Videodaki tezgah çelik işlerken zorlanıyor. Craft 2555v modelinin motoru 1100 watt gücünde. Acaba çelikleri işlerken zorlanır mı?
@taydin Çoğunlukla çelikle çalışmayı düşünüyorum. Bu tezgahlarda anca 0,5mm talaş vermek mantıklı olur gibi. Üst modellerine parasal olarak gücüm yetmez, ayırca iki veya üç faza ihtiyaç duyduğu için sanayi tipi elektriği bulamam
Avuç taşlamaya ihtiyacım olmaya başladı.Evet, en temel, atölyemizin olmazsa olmazı iki makinayı belirttikten sonra, geri kalan makinaların listesi ile devam edelim. Artık bundan sonraki liste, önem sırasına göre olmayacaktır, sadece bir liste olacaktır.
===== AVUÇ İÇİ TAŞLAMA =====
Testere ile kestiğimiz parçaların kenarlarındaki talaşları temizleme için, veya kaynak öncesi metalin kaynatılacak yerlerinde temiz metalin açığa çıkarılması için, veya kaynak için pah açılması için avuç içi taşlama kullanmamız gerekecek. Ayrıca kaynak tamamlandıktan sonra kaynak yerinin düzeltilmesi veya metal parçaların kesilmesi için de avuç içi taşlama kullanacağız. Yapılacak iş kapasitesine göre değişik boyda modeller bulunur, ama ilk aşamada küçük boy avuç içi taşlama, ve bu makinaya uygun kesme ve taşlama diskleri alabiliriz:
Evet birebir aynı gibi. Alıyım ben bunu.Bence iş görür. Bende koçtaşın markası olan performance var. İş yerinde bosch mavi var. Arada fark yok gibi...