benim st-link beğenmedi piconun swd arayüzünü.Tahminim yazılmıyor. Swd sadece registerleri izlemek için diye düşünüyorum.
19825 eklentisine bak
earle abimi çok severdim ama bu cevabı earle abimden iyi kimse veremezdi oda vermemiş canın sağ olsun earle abi...
birde ben mail atayım bakayım bana da forumrpi'mi atacak.
aramız çok iyidir su sızmaz
Earle abini kızdırma RP2040 ın datasheet'inde vardır o bilgi.
Yalnız nor flash 104 yada 133mhz de çalışıyor. Attiny85 ile hem bu hıza çıkıp hem de Rp2040'a cevap vermen pek olası değil. Uygunlaştırmak için harcayacağın çabadan bahsetmiyorum bile. Eb kolayı prgramı net üzerinde tutup, açılışta rp2040'ın indirmesini sağlamak ama o da kopyalanamaz değil.Biraz konum dağılacak ama müsait olduğunda denetleyiciler'de kod koruması diye bir başlık açıp oradan devam edebiliriz bu mesajlar ile.
Şimdi rp2040'a bakınca flash'ın SPI-BUS'dan söylüyor programı.
biz standart bir spi flash almak yerine mesela attiny85 alıp programı ona söyletip 85'e kod koruması yaparsam(program reading fuse diasble)
o zaman benim kodumu spi - bus'a paralel olmayıp okumayan kimse çalamaz.
85 sadece örnek.Yalnız nor flash 104 yada 133mhz de çalışıyor. Attiny85 ile hem bu hıza çıkıp hem de Rp2040'a cevap vermen pek olası değil. Uygunlaştırmak için harcayacağın çabadan bahsetmiyorum bile. Eb kolayı prgramı net üzerinde tutup, açılışta rp2040'ın indirmesini sağlamak ama o da kopyalanamaz değil.
raspberry'nin ürettiği RP2040 isimli mikrodenetleyici Arduino ide ile beraber kullanılabiliyor eski veya yeni ide fark etmeksizinMikroPyton Rasperry Pi demi kulanılıyor yoksa yeni sürüm Arduino IDE yede eklendimi?
*ESP8266 da olan bir özellikmiş
orjinal çiplerde evet chipID farklı olabiliyor fakat replika bir çip üreticisi banttan çıkan 20milyon adet işlemcisine aynı ıd'yi basmış da olabilir.Benim bu başlığa ait bir önerim yoktu sadece Microphyton hakkında biraz temel bilgi almak istedim.
Ama böyle sattığım bir arduino programının login bilgileri başkasının eline geçme sorununun çözümü için ;
sanırım arduinonun içindeki ID numarası gibi bir mükerreri olmayan bir seri numarası vardır,IP numarasıda farklıdır bu numara ile kulanıcı adlarınının kombinasyonundan bir kod üretirdim herhalde.
Var ama hiç kullanmadım.@Endorfin35+ abi bilir 1 kez programlanabilen daha sonra programlanması mümkün olmayan PIC denetleyicileri vardı
Mesajımda zaten şifreleme için ,sadece chipin ID si değil,adamın IP sini, kullanıcı adı,hatta buna ürünü aldığı tarih saat bilgisi bile eklenebilir.orjinal çiplerde evet chipID farklı olabiliyor fakat replika bir çip üreticisi banttan çıkan 20milyon adet işlemcisine aynı ıd'yi basmış da olabilir.
en güvenilir yol bizim çamaşır makinesinin kartı üstündeki işlemci gibi.
Benim kasdettiğim güvenlik servera bağlananması.Oradaki bilgiye ulaşamaması.Koda erişim varsa ve kodu değiştirebiliyorsan hiçbir güvenlik önlemi işe yaramaz. Programın istediği çip ID değerini tam zamanı gelince koyarsın işlemci registerine program da gayet mutlu bir şekilde çalışır.
Arduino'larda kabak gibi ortada eğer önlem almazssan.Mesajımda zaten şifreleme için ,sadece chipin ID si değil,adamın IP sini, kullanıcı adı,hatta buna ürünü aldığı tarih saat bilgisi bile eklenebilir.
Sonuçta bu veriler benim serverimda olacak ve bilgileri tutmayanlar login olamayacaklar
epey kalabalık elektronikçi çevrem var.Hack amaçlı yazılımış programlar ve cihazlar hakkında bilgi sahibimisin ?
Hiç yazdığın kodları test etmek için biryerlere gönderip test ettimi?
Hadi bakayım kodu elegeçirebiliyormusunuz dedinmi?