mixer devresi

2007 nin gönderisi. Linkler ölmüş. Sadece baskı devre linki var. O da çok kötü çizilmiş. Birisi yorum yapmış denedim çalışıyor diye. Ama bellide olmaz. Yapıp denemek lazım. TL072 çok pahalı bir entegre değil. 20-25tl ye toplanabilir bu sistem. Ama tek başına mikser bir işe yaramaz. Bunun önüne arkasına amfi ve preamfi de lazım.

Şeması olmayan bir devreye başlamamak lazım bence. Çalışırsa sorun yok ama birşey öğrenmezsin. Çalışmazsa sorunu giderme imkanı yok, ve gene birşey öğrenmezsin.

Şemasını buldum ve 1.mesaja ekledim.

Projenin sadece ilgili forum üzerinden paylaşılmasına izin vermiş yapan. Forum linki:

Şemaya da aynı sayfadaki bir linkten ulaşılabiliyor.

Şema bir toplayıcı (ICa) ve hem buffering yapan hem de az bir kazanç sağlayan eviren yükselticiden (ICb) oluşuyor.

Standart opamp devrelerine alışık olanlar, eviren yükseltecin + girişinin şase yerine VCC ye gitmesine şaşırabilir. Ama devre bu şekilde de çalışır. Girişte zaten DC blokaj kapasitörleri var. Referansın VCC seçilmesinin tek farkı, sinyal yokken opamp çıkışlarında VCC olacak. Ama hem çıkışta hem girişte DC bloke edildiği için bunun bir önemi yok.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,960
Üyeler
2,826
Son üye
CortexPhoton

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back