Modern arabalarda fren sistemi CAN bus ile mi çalışır?

Senin bahsettiğin, hidrolik veya elektrik desteğinin devreye girme gecikmesi. Geleneksel arabalarda bu süre nedir bilmiyorum, ama benim 2002 Honda'da elektrik destekli direksiyon var, denediğimde gerçek zamanlı hareket izlenimi alıyorum. Belki kontrol sisteminde bir gecikme vardır, ama süre çok daha kısadır diye tahmin ediyorum.

Desteğin gecikmesi çok daha uzun olsa da bir önemi yok aslında. Direksiyon simidi, sıfır boşluklu bir dişli mekanizması ile tekerleklere bağlı. Direksiyona uygulanacak en ufak bir hareket dahi 0 gecikme ile tekerleklere aktarlıyor. Belki kol gücü nispeten daha az olan bayan sürücüler desteksiz bir direksiyonu çevirmede gecikme yaşayabilirler, ama gene de ilk kuvvet uygulamada düreksiyon dömeye başlar. Ben birkaç yıl desteksiz Renault Toros kullandım, araba hareket halinde iken direksiyonu döndürmek çok da büyük bir kuvvet gerektirmiyor.

Tesla'da 200 ms lik tamamen ÖLÜ süre var gibi görünüyor.

teslada dikkat edersen direksiyonun ilk hareketi ile tekerin tepki vermesi arasında bir gecikme yok, ama direksiyon sona dayandığında teker sonradan geliyor bu da gecikme hissi yaratıyor.

fakat olan şu tesladaki direksiyon sisteminde yarım tur dönüş bizim klasik direksiyonlardaki 2.5 tur dönüşe denk geliyor. biz asla direksiyonu bu hızda 2.5 tur çeviremeyeceğimiz için pratikte bu teker dönüş hızına da ulaşamayız.

buradaki hissedilen gecikmenin pratik olarak sürüşe bir etkisi olamayacağını ya da yüksek süratte yapılan manevralarda fark yaratmayacağını düşünüyorum.

5 sene önce Mars'a adam gönderecekti.
Hocam, Starship çok boyutlu proje. Reklamlarda işin duygusal tarafını pompalayarak gerçek amaçlardan hiç söz etmezler.

Cybertrack daha çok zenginliğe ulaşmış Musk'ın gençlik yaşlarında distopik filmlerden etkilenmış olduğunun kanıtına benziyor. :)

Forum istatistikleri

Konular
7,745
Üyeler
3,124
Son üye
adnancoskun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Back