czorgormez
Temporary user
- Katılım
- 27 Ekim 2022
- Mesajlar
- 1,941
Senin bahsettiğin, hidrolik veya elektrik desteğinin devreye girme gecikmesi. Geleneksel arabalarda bu süre nedir bilmiyorum, ama benim 2002 Honda'da elektrik destekli direksiyon var, denediğimde gerçek zamanlı hareket izlenimi alıyorum. Belki kontrol sisteminde bir gecikme vardır, ama süre çok daha kısadır diye tahmin ediyorum.
Desteğin gecikmesi çok daha uzun olsa da bir önemi yok aslında. Direksiyon simidi, sıfır boşluklu bir dişli mekanizması ile tekerleklere bağlı. Direksiyona uygulanacak en ufak bir hareket dahi 0 gecikme ile tekerleklere aktarlıyor. Belki kol gücü nispeten daha az olan bayan sürücüler desteksiz bir direksiyonu çevirmede gecikme yaşayabilirler, ama gene de ilk kuvvet uygulamada düreksiyon dömeye başlar. Ben birkaç yıl desteksiz Renault Toros kullandım, araba hareket halinde iken direksiyonu döndürmek çok da büyük bir kuvvet gerektirmiyor.
Tesla'da 200 ms lik tamamen ÖLÜ süre var gibi görünüyor.
teslada dikkat edersen direksiyonun ilk hareketi ile tekerin tepki vermesi arasında bir gecikme yok, ama direksiyon sona dayandığında teker sonradan geliyor bu da gecikme hissi yaratıyor.
fakat olan şu tesladaki direksiyon sisteminde yarım tur dönüş bizim klasik direksiyonlardaki 2.5 tur dönüşe denk geliyor. biz asla direksiyonu bu hızda 2.5 tur çeviremeyeceğimiz için pratikte bu teker dönüş hızına da ulaşamayız.
buradaki hissedilen gecikmenin pratik olarak sürüşe bir etkisi olamayacağını ya da yüksek süratte yapılan manevralarda fark yaratmayacağını düşünüyorum.