Sipariş verdiğim psu geldi. Taktım ilk tetikte çalıştı.
Yinede miğdem bulanmış durumda. Belki de o pin yamukken bir yerlere zarar verdi. Psu yeni olduğu için çalışıyor ama bir süre sonra onuda bozacak diye korkuyorum.
Bazen elektronikte saçma şeylere rastlanabiliyor ama...
Senin korktuğun kadar absürd değil.PSU ile çalıştıysa bırak çalışsın çalışabildiği kadar.
Anakartın PSU bozduğu görülmemiştir.
PSU nun anakart bozması mümkün oysa.
Benim başıma bu hafta sonu geleni anlatayım ne kadar saçma olunur bi görün.
Aşağı yukarı 2 seneden beri bilgisayarı Online UPS ile kullanıyorum.
Haftasonları bilgisayarı hiç kapatmam. Yeniden başlatıp giriş ekranında kalmasını sağlarım. Monitörleri kapatırımki elektirik kesintisinde az enerji harcasın.
Ayarlarını da elektirik kesilirse geri geldiğinde bilgisayar otomatik açılacak şekilde ayarlarım.Olmadık zamanda patron bişey isterse uzaktan erişim ile bağlanır istediğimi yaptıktan sonra reboot eder tekrar giriş ekranında bırakırım.
Bu Cumaertesi günü erişmem gerekti herşey normal çalışıyordu.
Pazargünü erişmeye çalıştım ama net üzerinden erişim kapanmıştı. Tabii olarak elektirik kesildi UPS in aküsü bitti vs diye düşündüm.
Pazartesi bu sabah gittiğimde baktım UPS te sıkıntı yok ama bilgisayar kapanmış açılmıyor. Açma butonuna bastım tık yok.
UPS çıkışmı vermiyor aceba dedim UPSin arkasından çıkış gerilimini ölçtüm 220V.
Bilgisayarın power kablosunun PC Tarafı uçlarında gerilim ölçtüm 72 Volt.
Aceba hayali bir gerilim wardad başka aletler çökertiyormu diye bakındım ekranlar şıkır şıkır çalışıyor ancap PC tarafına 72 volt gidiyor.
Neredeyse içinden çıkamayacak duruma geldim. Aceba bilgisayarın PSU sudamı cortladı diye düşünmeye başladım.
UPS in giriş kablosunu PC ye bağladım butona bile basmadan çalışmaya başladı.
Eywah dedim. UPS Gitmiş galiba derken aklıma PC nin kablosunu ölçmek geldi.
Faz yada nötr hangisi ise birisi 0 ohm diğeri Sonsuz ohm. Toptrak ise 0 ohm yani 2 yıldan beri sorunsuz çalışan Kablonun bir gece durduk yerde açıkdevreye gitmesini aklım almadı. Desemki odaya girip birisi arızalı kabloyla değiştirdi...
İmkansız bişey odanın tek anahtarı war o da bende.
Hadi buyurun ne düşünürsünüz.