KORAD bunu takip ediyor olabilir mi?
Korad her parametresi yazılımsal olarak kontrol edilebilen bir güç kaynağı. Yazacağın program takip edecek şarj sürecini, Korad'ın pil şarj ettiğinden haberi bile olmayacak.
KORAD bunu takip ediyor olabilir mi?
https://www.pilsitesi.com/orion-9v-650mah-li-ion-sarj-edilebilir-pil-2167Bunun icinde minnak alti tane pil var, seri bagli. Ama internette soyle yapiyorlar. 9V piller bitince icini bosaltip 400mA Lipo pil, TP4056 sarj devresi ve minnak boost converter sikistiriyorlar icine. oluyor sana sarjli 9V pil. Fiyati da 100 TL gibi tutuyor iste.
Şu var:Olur mu lan, Lityum ion çok hassas ve net bir şarj voltajı ister dedim, hemen özür diledi hıyar.
Bana şarj voltajı full ayarlanabilen üniversal şarj cihazlı lazım o zaman. Sadece S si ayarlanabilen iş görmeyecek.
O zaman elinde sarj aleti olan biri hem akimi hem gerilimi takip eden ve bunu PC ile paylasip katdeden olcu aletleri ile grafigi cikarsa ve Korad'a atsa ayni sekilde sarj edecek.Korad her parametresi yazılımsal olarak kontrol edilebilen bir güç kaynağı. Yazacağın program takip edecek şarj sürecini, Korad'ın pil şarj ettiğinden haberi bile olmayacak.
Ama bu cok hafif degil mi? 23 gr demisler.https://www.pilsitesi.com/orion-9v-650mah-li-ion-sarj-edilebilir-pil-2167
bu da oyle bir sey olabilir
pillerin celik kisimlari daha agir oluyo olabilri mi?Ama bu cok hafif degil mi? 23 gr demisler.
9V ve 0.65A ise 6W yapar. Li-ion pil 3,7V ise 1700mA olmasi gerekir. 1700mA pil de yaklasik 55 - 60 Gr.
sadece nikel metal hibrit pillerde geçerlidir bilginiz olsunAraba calismaya baslayinca alternator VLRA yi sarj ederken delta V yi takip ediyor mu cok merak ettim. Delta V yeni duydugum bir sey ve bu konuyu hatirlattiginiz icin tesekkurlerimi sunarim.
Yok, RC araclarda falan kullanilan tipte, plastik olanlar var ya. Onlari kastetmistim. Yanlis yazmisim zaten grami. Simdi elimdeki 1.800mA olani tarttim, 31 Gr cikti. Diger parcalarla birlikte yine de 40Gr'in altinda olmamali diyorum.pillerin celik kisimlari daha agir oluyo olabilri mi?
9v ile calisan seyleri sevmiyorum. sadece multimetrelerValla ben hiçbir şey anlamadım bu 9V pillerden. Kimisi 9V li ion için 2 tane 3.7V hücre var diyor. O zaman pil 7.4 V oluyor 9 yerine. Kimisi de bir boost ile 9V a çıkarılıyor diyor, o zaman da standart li ion şarj aleti ile nasıl şarj edeceksin? İçeride devre var.
9V nimh için de 7 tane 1.2 V hücre var diyor. O da 8.4 V yapıyor. Yani her iki pilde de voltaj eksik. Zaten standart alkaline 9V pil bile az gidiyor, bu eksik voltajlı 9V lar çok daha az gider, çünkü zaten 9V ile başlamıyorlar, düşük voltajla başlıyorlar ve cihazın kesim voltajına daha kısa sürede ulaşıyorlar.
sevmiyorum 9v lari. Fluke 287 yi 6 tane pille calisiyor diye almistim.Yok, RC araclarda falan kullanilan tipte, plastik olanlar var ya. Onlari kastetmistim. Yanlis yazmisim zaten grami. Simdi elimdeki 1.800mA olani tarttim, 31 Gr cikti. Diger parcalarla birlikte yine de 40Gr'in altinda olmamali diyorum.
Olcu aletinde buck converter sorun olmaz mi? Biraz guc kaybini goze alip 7809 daha iyi olur bence. 18650 yerine de hazir satilan 3S yassi lipo piller daha iyi. Az yer kapliyorlar ve daha hafifler. 18650 disardan takmak icin cok buyuk. Kutu mutu derken olcu aleti kadar olur o.O zaman mantıklı olan, 3 tane 18650 alacaksın, bir tane de buck ile 9V a indireceksin. Sonra da 3S li ion olarak paketi şarj edeceksin ve bir şekilde cihazın arkasına monte edeceksin.
zaten hic kibar olmayan bir cihazi iyice kabalastirmak gibi olur. ancak pil haznesine sigdiracak sekilde ayarlanabilirse hic belli etmez.O zaman mantıklı olan, 3 tane 18650 alacaksın, bir tane de buck ile 9V a indireceksin. Sonra da 3S li ion olarak paketi şarj edeceksin ve bir şekilde cihazın arkasına monte edeceksin.