Mutlu yıllar, 2024 projeleri

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sercan
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Yazili olarak bulmak zor olabilir , anladigim kadariyla LLM uzerinden islemek istiyorsun. cok pratik olmamak ile birlikte eagle gibi programlar verileri XML formatinda tutuyor. Buradan farkli sematikleri alip bunlari isleyip sonra istedigin formatta text'e donusturebilirsin. Ancak devre tasarimi oldukca karmasik bir problem. Bir olcude devre elemanlarinin bir birileri ile olan baglantilari ( bu da datasheet bilgisi ile mumkun ) bunlarinda spatial iliskileri gundeme geliyor. bunlari bir database yada bilgi sistemine aktarmak icin graph database'ler neo4j gibi uygun olabilir. Bunlar fazla olursa aslinda basit tree tier algoritm gibi elemanlari listeleyip parent child ile tumu arasindaki iliskileri tanimlayabilirz
helal be hemşerim teşekkürler bilgiler için

@Gokrtl usta bide yapayzeka bozucak bir virüs yazmak lazım elimizin altında bulunsun katil robotlara yükleriz bunun konusu açılır bak :D
 
Öncelikle yeni yılın size ve milletimize sağlıkla, mutluluk ve başarı getirmesini en içten dileklerimle dilerim.

Benim yılbaşı kutlama anlayışım, her açıdan muhasebe yapmayı içerir. Hobilerim çerçevesinde 2023 yılının muhasebesini yaptığımda, proje açısından boş bir yıl geçirdiğimi görüyorum.

Elbette işlerin yoğunluğu da etkili oldu, ancak bir hobici olarak birkaç tamir dışında (birkaç başarısız tamir örneği ile birlikte) başka bir faaliyetim olmadı. Bu durum beni rahatsız etse de, işimde güzel projeler gerçekleştirmek bu rahatsızlığımı biraz olsun giderdi.

Eğer başarabilirsem, 2024 için biraz daha denge kurmam gerektiğini düşünüyorum. Bütün bir yıla yayacak şekilde, iş hayatında olduğu gibi projelerim için bir takvim çıkarıp bunu göz önünde bir yere asmak istiyorum.

Aklınızdaki projeleri paylaşmak isterseniz, 2024 yılı planımda bana yada belki başkalarına katkı sağlar. Bu konu altında beyın fırtınısı estirmeyi amaçlıyorum. :D

Ek:
Bende projelerimi aklıma geldikçe buraya ekleyeyim.

1 - Ev içindeki internet bağlantım ve ağ yönetimini yapabileceğim, bütün yedeklerimi barındırıdacak bir server.

2 - Sadece yedeklerimi günlük senkronize edecek uzak server.

3 - Daha önce aşağıdaki konuda yaptığım kontrolcüyü trafolu yapıp, daha aktif kullanacak şekilde kutulamak istiyorum.

4 - Vakumlu SMD tutucu. Aslında aşağıdaki proje çok hoşuma gidiyor ama benim daha iyi bir fikrim var.

5 - Kumlama tamburu.

28296 eklentisine bak
Geçen seneki hedeflerimin sadece yarısını gerçekleştirebilmişim. Bu sene için bir liste yapmadım.
 
Geçen seneki hedeflerimin sadece yarısını gerçekleştirebilmişim. Bu sene için bir liste yapmadım.
Daha geçenlerde aklıma bu konu geldi. Sataşacaktım ama sonra kaynadı :) . Yarısı yine iyiymiş ben oraya kadar bile gelemedim. Benim yeni yıllık planım bu yıl ölmemek üzerine.
 
Bu sene benim de bir listem yok. Yapamamak mı kötü, listenin olmaması mı bilemedim. İkisi de birbirinden fena. Birde listede yer almayan bazı işleri de bitirdim. Mesela elektronikstok.com kullanılacak aşamaya geldi.
 
Son düzenleme:
Bu sene geçen senekinden farklı bir listem var. Geçen sene benim için değişik bir yıl oldu.

Webots
Donanım üzerinde koşan bir Yapay Zeka
Doktora Mezuniyet
Otonom Sürüş üzerine sensörler
SolidWorks

Yazması kolay ama her biri demir leblebi
 
Son düzenleme:
takvim yapmadım ama elimde bir adet roland modela mdx20 masaüstü cnc var buna 12.000 rpm bir spindle da almıştım ve anakart olarak smoothieware çalıştıran bir kart seçtim. şimdi konu bunları toparlayıp bir de kamera ekleyerek masaüstü pcb işleyen bir makina yapmaya kaldı.

kağıt üzerindeki specleri 10 mil yol-10 mil boşluk işlemeye yeterli gibi görünüyor.


1736854047908.png


bir adet arızalı yaesu ft100 telsizim var onu tamir etmem lazım, hatta elimde yok diye sinyal jeneratörü bile temin ettim ama bir türlü başına oturamadım. bir adet de yaesu vx7r telsizim var onun da kristal filtreleri değişecek.

1736854203239.png
 
Son düzenleme:
Benim geçen seneki projem ise nrf24 ile bir noktadan birçok kişiye(rehberlerin kullandıgı) digital ses transferi.Otomatik kanal tarama,ses transferi vs gerçekleştirdim ancak digital filtreleme(arka sesleri ve parazitleri giderme) kısmına gelince proje uzadı ve elimi ayagımı çektim.Hedef olmayınca(maddi veya manevi tatmin) projenin bitmeside zorlaşıyor.Herhalde biraz yaşlandım.:)
 
Bu sene 3D yazıcımı yenilemek ve CNC işlerine girmek istiyorum. Snapmaker Artisan benim için iyi bir seçenek gibi duruyor ama diğer yandan 3D yazıcıda bazı sorunlar olduğunu görüyorum. Sanki Bambu Lab ve WEGSTR daha iyi bir kombinasyon olacak. Çünkü bir de CO2 lazerim var, onu da faal duruma getirmek istiyorum. Öncelikle bir koruyucu gözlük edineyim diye senelerdir kaldı öyle. Hala güvenilir bir gözlük bulamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
7,231
Mesajlar
122,395
Üyeler
2,922
Son üye
Spacetr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back
Top