MySQL kitap önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fide
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Mssql için İsmail Adar sql2014 kitabı kelimenin tam anlamıyla bir başucu kitabı idi.
MySQL için bu tarzda bir kitap önerebilir misiniz? PDF de olur ama kalemle işaretleyip sonra hızlı bir şekilde göz gezdirmek için hardcopy tercihim.

Öneriniz nedir?

Raspberry Pi üzerinde veritabanı destekli uygulama geliştirmek için kullanılan. Mssql ve sqlite tabanın var ama kıl tüy syntax ile uğraşmak için kaynak arayışındayım.

@kudretuzuner abi öneri için teşekkür ederim. Her alanda kitap yazan adamları çok sevmiyorum. Anlatım tarzı ve bilgisi iyi olabilir.
İsmail Adar kendisi veritabanı uzmanı. Bildiğim kadarıyla başka uzmanlığı yada başka alanda yayını yok. 600-700 sayfa kitabı resmen hikaye okur gibi okuyup etiketledim. Belki 200 tane etiket yapıştırdım kitaba. Çok keyifli bir süreçti. Bu tarzda bir kitap arıyorum.

Bir de Fırat Özgül Python3 kitabı. Benim için diğer başucu kitabıdır.

16818394989094585179736538180998.jpg

16818395401296056623141879863262.jpg

SQL dilini mi öğrenmek istiyorsun, yoksa MySQL veritabanı sunucusunun nasıl kullanılacağını mı öğrenmek istiyorsun?

Bir de MySQL bir süredir paralı bir veritabanı sunucusu. Daha önce özgür yazılım iken ondan çatallanmış olan MariaDB var, onu öğrenmeye çalışman daha mantıklı.

SQL bilgim var abi. Mssql ve sqlite'ı istediğim gibi kullanabiliyorum.
MySQL'de sorgu oluşturmak ve kullanımı geliştirmek istiyorum.
Raspberry Pi üzerinde mariadb ile Python ile kod geliştirmek istiyorum.

Bu işi bir kitaptan öğrenirsen, yıllar öncesinin API larını öğrenmiş olursun ve yeni sürümlerde o bilgi çok işe yaramaz. Bir udemy kursu dinlemek veya doğrudan internette bulunan birçok tutorial'dan yararlanmak daha mantıklı olur bence. Mesela aşağıdaki sayfada güzel bir tutorial var

Buna benzer bir programı daha önce denemiştim. Benim kullandığım database postgresql, ama neticede python arayüzü birbirine çok yakındır.

Forum istatistikleri

Konular
7,413
Üyeler
3,012
Son üye
BenMuhsin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back