Ne sıklıkla çarpılıyorsunuz?

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Aklima boyle bir konu geldi. Carpilmayan varmi? Cok mu carpiliyorsunuz?

Ben ortalama 6 ayda bir ufak bir carpiliyorum. Genelde elim smps lerde bir yere degiyor...

Atölyede testerenin fişini farklı bir prize takarken arada bir 380 V a çarpılıyorum. Bir ara fişi elden geçirmem lazım. Şu anda canlı olan taraf erkek, makinaya bağlı olan taraf dişi. Testere ters dönüyorsa fişin iki pinini döndürmem gerekiyor ve dalgınlıkla direkt parmaklarımda döndürüyorum :facepalm1:

Ben bu konuda anormal derecede dikkatliyim. En son ne zaman çarpıldığımı hatırlamıyorum hiç. Ama benim de bir kusurum var südekli havya ile yakıyorum kendimi. Neredeyse her kullandığım da :D

Çoçukluğumda apartmanın ışık otomatiğine çarpılmıştım. Düğmeye basmak elimi uzattım, meğerse düğmesi kırılmış. Elim direk içine temas etti. Tuhaftır biraz hoşuma gitmişti o zaman :) . En son o zamandı herhalde.

Aramızda ne kadar çok bagimli varmis arkadas. Hiç sevmem çarpılmayi. Dun bir odanın lamba anahtarında sorun vardi cizirdiyordu. Nesi var diye karanlıkta bakıyordum çarpıldım. Kacak akim bende atmıyor. Sevmiyorum bu illeti ama mecbur içindeyim.

Stajer oldugum zaman calistigim isyerinde kazan dairesinde gece vardiyasindaki kazanci elektrik panosunun icine cay paketini sakliyormus. Sonrada tornavida ile durtuklererek tornavidaya paketi taktirip cayi panodan cikartiyormus. Adam akilli elini sokmuyor. Sonunda bir gun tornavida pako salterin arkasinda dogrudan iki fazi kisa devre ediyor ve sigortalar atiyor. Ustam ile gittik durumu duzeltmeye iki fazinda sigortalari atmis. Pako salterin arkasi komurlesmis. Neyse temizledik yaniklari vs. Sigortalrda yüksek amperli bicakli sigorta... Sigortalarin uzerine tel sardik. Birinci sigortayi taktiktan sonra ikinciyi takmadan kontrol kalemi ile kontrol yaptik. Diger faza cok az bir sizinti vardi. Muhtemelen carbonlasan yuzeylerden. Ustam tak bakalim son sigortayi dedi. Sigortayi takarken temas ettigi anda bir patlama... Bir isik... Zaten karanlik kazan dairesi 15-20 saniye birsey goremedim. Sonra gormeye basladim. Bicakli sigorta üzerine sarilan tek komple erimis yok olmus.. Ufak parcalari hafiften koluma gelmis ufak yaniklar olusturmustu. Allahtan bas hizamdan yuksekte idi ve yuzume gozume gelmedi. Carpilmadim ama basima gelen en korkunc olaydi...

Buyuk badire anlatmışsın dostum. Gecmis olsun. Ayni durumda benim bir arkadasin kolu dirseğine kadar yandı.

Benim de carpildigim oluyor, bazen dalgınlık bazen acele etmekle beraber ... Uzun zamandır iş gelmiyor dolayısıyla carpilmiyorum özlüyorum o_O :katil2:

TV tamirinde bile eski tuplulerle uğraşırken ... Hele yanık deri kokusu yok mu ... :cheeky1::katil1: Biraz piskopat yaptı sanırım bu carpilmalar, geçende yine dalgınlık metal kasalı Led trafosu bagliyorum Fazi toprağa baglamisim tık yok bende sanırım bağışıklık kazandım, sizlerden iyi olmasın iyi geciniyoruz aramız süper :dans2::cool:

Elektrikle çarpılmıyorum ama sürekli ellerime tornavida vs kaydırıp, falçata ile keserim. Evet, bunu düzenli olarak yaparım, sağlam gezemem :)

Bende de japon yapıştırıcısına değme hastalığı var. Bugün yapıştıracağım elim temiz kenara bırakacağım diyorum, yine elime illa değiyor çok rahatsız edici bir his tahta gibi oluyor parmak ucu, 1 gün öyle devam sonra.

Denemedim fakat önerim olacak, az suyla ellerinizi parmaklarınızı ıslatın sonra sabunla sıvayın. Kuruyunca işe kalkışın yapissa da suyla yıkanınca kolayca çıkacak sanıyorum. Yine japonun ucuna kör şırınga iğnesi koyup kullanıyorlar bu da daha az yapıştırıcı akitacaktir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back