NE555 Ayarlanabilir Kare Dalga Sinyal Üretici 1Hz - 200kHz

Haklısınız iyi bir osiloskop şart. Ama Analog discovery 2 fiyatına iki tane Hantek 100MHz masaüstü osiloskop yada bir tane rigol-siglent osiloskop alınıyor. Analog Discovery 2 en azından bizim ülkede bu ekonomik şartlarda pek mantıklı değil.

Bende Discovery 1 var. Cihaz yüksek hızlı analog/dijital giriş ve çıkışlara sahip. Gerisi yazılımdan ibaret.

Bu cihaz sadece osiloskoptan ibaret değil. Genelde All-in-one (hepsi bir arada) aletler pek kullanışlı değildir. Örneğin ingiliz anahtarı, yada tv de satılan her civatayı açan anahtarlar. Tam işe yarayacağı sırada ya ağzı esner yada civatayı sıyırır. Ya da büyük olduğu için civatanın olduğu yere sığmaz.

Ama bu alet öyle değil.

İlk zamanlar bobin/kondansatör ölçümü özelliği yoktu. En son çıkan arayüz yazılımında Tracer özelliği eklenmiş. Bunlar tamamen yazılımsal.
Analog ve dijital birimleri kontrol eden pc yazılımıyla özellikler artabiliyor.

Analog discovery almak hobici için artık hayal. Aslında onun gibi bir donanım yapılsa, mevcut yazılım ile de uyumlu olsa ne kadar iyi olur ...

Bu cihazı geliştirmek Analog Discovery'den daha pahalıya mal olur bence. Bir ara yüksek hızlı dac ve adc bakıyordum. Hem pahalılar hem de smd lehimleme gerektiriyorlar. Dip kılıfları yok. Ciddi ekipman ve zaman lazım bunlarla uğraşabilmek için. Ticari amaç yoksa değmez bence.

Elektronik maalesef pahalı bir hobi. Çok fazla ekipman gerektiriyor. Bir tane multimetre aldın yetmiyor, ikinci lazım oluyor. 30Mhz osiloskop aldın 100 lazım oluyor vs vs.
 
Bir de Red Pittaya vardı, böyle birçok ölçüm cihazı bir arada. Giriş ürün fiyat 206 Avro diyor. Ama Türkiye'ye getirten yok görebildiğim kadarıyla.
 
Hmm :)

1670092005282.png


Ama en son sahibinden.com dan birşey aldığımda satıcı tarafından dolandırılmıştım o yüzden acele etmiyorum :katil2:
 
Pardon benim paylaştığım 125-10 muş bu 125-14. Bu da 13 küsür bine geliyor.

red-pitaya.png
 
Bu farnell samm nereden çıktı yav? samm marketi biliyorum, oradan arduino due almıştım, ama bu farnell üzerinden tedarik yaptıklarını bilmiyordum.
 
Bu farnell samm nereden çıktı yav? samm marketi biliyorum, oradan arduino due almıştım, ama bu farnell üzerinden tedarik yaptıklarını bilmiyordum.
Samm farnell'in tr didtribütörü. Zaten farnell'den birşey almaya kalktığında eğer gümrükle falan uğraşmak istemiyorsanız samm'a bakın diye uyarıyor.
 
Adalm2000 var Analog Discovery'nin kardeşi. AD arayüzü daha iyi tabi.

osc-main.png



Birde Adalm1000 varmış:

pixelpulse.png

 

Forum istatistikleri

Konular
5,873
Mesajlar
100,094
Üyeler
2,487
Son üye
camandar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top