Nİ-CD batayayı lion pile dönüştirme

o model 12voltluk.
3 tane pil kullanmanız uygun.

ayrıca 12v ni cd bataryanın şarj voltajı 14.4V tur.
3s li ion bataryanın şarj voltaji ise 12.6 volttur.

videodaki gibi yapan bir çok kişi var çünkü hem matkapların şarj adaptörlerinin akımı düşük hemde bms kartları, pil voltaji 12.6v olduğu anda şarjı keser ve pilin patlamasını önler. Bu sayede piller tam veriminde olmasa da kullanılabilir. Ancak doğru bir yol değildir. Yapılmamalıdır. Bms arıza yaparsa kesinlikle piller patlar ve bir yerler yanar.

o model 12voltluk.
3 tane pil kullanmanız uygun.

ayrıca 12v ni cd bataryanın şarj voltajı 14.4V tur.
3s li ion bataryanın şarj voltaji ise 12.6 volttur.

videodaki gibi yapan bir çok kişi var çünkü hem matkapların şarj adaptörlerinin akımı düşük hemde bms kartları, pil voltaji 12.6v olduğu anda şarjı keser ve pilin patlamasını önler. Bu sayede piller tam veriminde olmasa da kullanılabilir. Ancak doğru bir yol değildir. Yapılmamalıdır. Bms arıza yaparsa kesinlikle piller patlar ve bir yerler yanar.
teşekkür ederim 3S bms aldım yapacam inşallah..
evet eski şarj aleti üzerinde 14.4 volt yazıyor adam bataryayı lion pile çeviriyor sontada ni-cd pil gibi şarj aletine takıyor. Allah akıl fikir versin...

Aynı şarj adaptörü kullanılacaksa, regülatörün çıkışını revize etmek gerekir. Ya da daha basitten gerekli akımı saplayacak, birkaç diyot seri bağlanıp voltaj düşürülebilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,579
Üyeler
3,407
Son üye
Ramazan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back