okangungor
Üye
Merhaba,
merhaba 5 volt röleyi tetiklemek için 3 volt yetmiyor rölenin ışığı yanıyor ama tetiklemesi için rölenin üstüne hafif vurmak gerekiyor. nodemcudaki VV(5 volt) pini de LCD ekrana bağlı olduğu için oraya bağlayamıyorum. bağlasam röle sürekli açık kalıyor işimi görmüyor. nasıl bağlayabilirim
- goktug.59
- Cevaplar: 32
- Forum: Projeler, Tasarımlar, Teknik konular
Bu ucuz, transistörlü röle modülleri böyle. Üzerinde zaten transistörlü sürme devresi var. Ancak, 5V ile beslenip 3.3V ile kontrol edildiğinde hem GND hem de 3.3V kontrol sinyalinde röle çekiyor. Bıraktıramıyoraunuz. (normalde LOW: çekme, HIGH: bırakma)
3.3V ile besleyip 3.eV ile kontrol ettiğinizde bu sorun yok. Ama bu sefer de besleme röleyi çektirmeye yetmiyor.
O yüzden optokuplörlü modülleri tercih ediyorum. Bu modüller daha önce beni de uğraştırdı. Bir diyot ve dirençle kolay bir çözüm var ama değerleri hatırlamıyorum. Modülden yanımda yok. Şema ve değerleri yarın deneyip...
İki seçenek var:
1- Genel bir silikon diyot (1N4001 gibi) + direnç ile aşağıdaki gibi:
![]()
2- Araya diyot ve direnç yerine bir seri led ekleyerek (- uç karta gelecek)
![]()
abi bağlantıyı bu şekilde yaptığımda sıkıntısız çekiyor tek bir adaptörden hem nodemcuya hemde röleye voltaj verdiğimde ledi bağlarsam çekiyor ledi bağlamazsam çekmiyor ledin yerine senin paylaştığın resimde n4001 ve direnç kullanıcam herhangi bir sorun olmaz dimi abi nodemcu ve röle sürekli çalışacak.