Notebook - Saat İptal

frekans50

⁹⁸⁷⁶⁵⁴³²¹⁰
Kendimce ürettiğim bir çözüm:

Deneme bilgisayarında ana pil ömrü bitmiş. Bozuk pili takmış olsam bilgisayar bazen açılmıyor. Bazen aniden kapanıyor. Bios pilini de sökmüştüm. Bios sıfırlandığı için açılışta bir hata veriyor.

(F2 resume) ile devam ediyorum. Windows masaüstü kötü bir şekilde açılıyor simgeler karışık. Beslemeyi ayırmadan yeniden başlatıyorum. Daha önce ayarladığım yerleşim düzeni geliyor.

Çözüm olarak pil kullanmadan, kapanışta "hazırda beklet" seçiyorum. Adaptörü çıkarıyorum.
Her açılışta adaptörü tekrar takarak (F2 resume) ile devam ediyorum.
Windows kaldığı yerden devam ediyor. Tabi saat tarih hep aynı. 2007. Restart veya tam kapama yapmıyorum. Hep "hazırda beklet" olarak kapatıyorum. fişi çekiyorum.

Bilindiği gibi "hazırda beklet" için pil gerekmiyor. RAM içeriği diske kaydedilmiş oluyor.

Bios pilim var fakat şimdi takmayacağım. İçini açmak gerekirse takarım.
Adaptör sürekli takılmış olsa, tarih saat ilerleyecek Windows kesin bir sorun üretecek gibi. Simgelerin yeri, çözünürlük sıfırlanacak ...

Bence iyi oldu. Belki de olmadı. :) yorumlarınız varsa alabilirim

Son düzenleme:
Ben bunu üniversitede okurken üşengeçlikten yapıyordum. Bilgisayar 2 yıl boyunca yeniden başlatmalar dışında hiç kapanmamış olabilir. Bir arkadaşım bana harddiski hor kullanıyor demişti ama bilmiyorum ne kadar doğrudur.

Bios pili değişmekten neden kaçınıyorsunki.
Çokmu özel bişey?
Artık neredeyse bakkalda bile satılır oldu 2032 piller.
Evai türlüsü war kapına kadarda gelir.

Kaldıki pilim war demişsin.
Birgün hiç açılmaz olduğunda tüm bilgilerine veda edersen şaşırmamalısın.

Pil hazırda var takabilirim. Fakat faydası olmayan bir şey. Bu bilgisayarda saat tarih gerekmiyor. macun yenilemek için açarsam takarım. duvara bantladım pili. mutlaka aklıma gelecektir.

harddiski hor kullanıyor demişti ama bilmiyorum ne kadar doğrudur.
evet SSD için büyük ihtimal öyle. Her defasında en az RAM kadar veri yazılıyor.

Her medyanın bir okuma yazma ömrü wardır.
SSD yada Manyetik HDisk farketmez.
Windows açık kaldığı sürece hiçbir işlem yapmıyor olsanız bile illaki bişeyler okur yazar.
Hangi sektör hangi cluster üğzerine yazdığınıda sadece kendi bilir.
Windows XP ile başlayan bir hikaye bu.
Hiç bir dış medya bağlantısı yokken bile kendi kendine işler becerir durur.
Bu da zaman içinde Bad-Sector oluşmasına sebep olur.

Forum istatistikleri

Konular
7,591
Üyeler
3,071
Son üye
tekin124

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back