Osiloskop ile USB üzerinden haberleşme ?

Herkese iyi çalışmalar diliyorum.

Bilgisayar programı yazan biri için yazdığı programda kullanmak amacıyla osiloskopun ölçüm yaptığı( Frekans ,RMS , Vmax vb.... ) değerleri USB , I2C veya başka bir yöntemle osiloskoptan alabileceği Api veya benzeri uygulama yöntemleri var mıdır?

Birçok cihazda SCPI denen bir protokol var. Hem ağ hem de seri arabirimlerle kullanılabiliyor.

Taydin Hocam ışık hızındaki cevabınız için çok teşekkür ederim. :) :)

Hocam yavaş yavaş gerçek hayat deneyleri ile elektroniği deneyimlemek ve öğrenebilmek için alet edevat toplamaya başladım.

Bir tane Rigol DS1202Z-E 200MHz 2 Kanal osiloskop
İki tane Korad KA3005D Power Supply 30V 5A Dc Güç Kaynağı
Bir tane Uni-T UT89XD Dijital Multimetre Ölçü Aleti aldım.

LCR metre henüz alamadım . :(

Analog elektronik oldukça hoşuma gitti. İlk etapta bazı elektronik malzemeler almak istiyorum.
Transistör yükselteç devreleri , opamplar ile sinyal analizi konularına merak saldım.

Breadboard , Led , direnç , bazı kapasitörler gibi temel malzemelerim var.

Bazı kaynaklarda Lm741 gibi opampların eski teknoloji olduğundan dolayı elektroniğe yeni başlayanlar için çok uygun olmadığını belirtmişler.

Siz forumdaki arkadaşların tecrübelerini göz önüne aldığımda uygun fiyatlı fiyat performans ürünü elektronik devre elemanı tavsiyelerinde bulunur musunuz?

Hocam osiloskobuma uygun söylediğiniz SCPI protokolünü kullanmayı anlatan bir youtube kanalı bulmayı başardım.
Diğer arkadaşlara da faydalı olur düşüncesiyle aşağıya ekliyorum.

Sana öncelikle bir proje bulmamız lazım :) Opamp çalışma prensibini uygulamalı olarak öğrenmek istiyorsan, opamp kullanan lineer bir güç kaynağı yapabilirsin. Veya bir JBC sap al, onun ısısını kontrol eden bir havya kontrolcüsü yap. Veya farklı projeler düşün. İşine yarayacak, bittiğinde mutlu olacağın birşey bul ki seni motive etsin.

Sadece SCPI lazımsa python + pyvisa güzel çalışıyor. Bunların yanına bir de visa kütüphanesi lazım onun için de genelde NI VISA kullanılıyor. pyvisa-py da var ama o yeni sayılır, hataları olabilir.

Eğer daha detaylı bir API lazımsa IVI kullanmanız lazım. Cihazınıza uygun IVI driver yüklüyorsunuz ve IVI size cihaz türüne göre bir class veriyor. Mesela osiloskop için IviScope arayüzü. Python ile kullanmak için daha detaylı bilgi: https://www.ivifoundation.org/downloads/IVI GSG 2019/Getting Started with IVI and Python.pdf

1746308012724.png

Komut satırında çalışan lxitools da kullanılabilir. Birçok test cihazı için doğru bir şekilde çalışıyor. Ben linux bash script kullanarak istediğim test senaryosunu gerçekleştirebiliyorum.

Forum istatistikleri

Konular
7,708
Üyeler
3,114
Son üye
027eyo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back