Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız iyi günlerden kullanın.Nihayet oyuncagim geldi.
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız iyi günlerden kullanın.Nihayet oyuncagim geldi.
yağ çubuğunu birkaç kez çekin ve çektiğiniz yağı bir kapta toplayın.Havalarin karli olmasindan dolayi araci fazla kullanmadim ev is yeri arasi da 5dak mesafe olunca henuz km yapmadim. (300km)
Kitapcikta 500km yol yapmadan once 4000 rpm'e cikmamam istendi.
500km surusten sonra kimi arkadaslar komple motor yagini degistirmemi oneriyor. Kimisi ise gerek yok , modern araclarda artik motor fabrikasyon olarak acilmis olarak geliyor deniyor. Fakat oyle olsaydi kitapcikta 4000 rpm'i gecmeyin onerisi olmazdi.
Yag degisimi icin siz ne diyorsunuz?
Gerekli olsaydı bence yağ değişiminide kitapçığa eklerlerdi.Kitapcikta 500km yol yapmadan once 4000 rpm'e cikmamam istendi.
otomobil üreticileri çok toz pembe görüyor rodajı bunun sebebi kartere ekledikleri mıknatıs olsa gerek fakat o mıkntasının bir manyetik kapasitesi var artık toplayamayacağı talaş doğrudan yağ pompasına yağ pompasından gömleklere piston kollarına şeklinde yayılacak.Gerekli olsaydı bence yağ değişiminide kitapçığa eklerlerdi.
ElektrikliYurt disindayim ve yeni bir arac alacagim. Turkiye'ye donerken de getirecegim. Ardindan da muhtemelen emekli olacagim.
Dolayisi ile getirecegim araci bir daha degistiremeyecegim.
Oyle bir arac almaliyim ki,
Servis ucretleri dusuk olsun.
Vergileri dusuk olsun.
Yakit tuketimi az olsun.
Kisacasi emekli maasimla gecinmeye calisirken beni uzmesin.
Sorup sorusturuyorum bir de sizlerden oneri alayim.
Yok.Sifir alinan cep telefonunun bataryasinin basina gelenler elektrikli araclarin da basina gelecek diye korkmuyor musunuz?
Evet bireysel kullansan bile kamyonet sınıfında oluyor. hız sınırı düşük. vize her yıl. sigorta yüksek...Volkswagen Caddy Life gibi araclar ticari mi degerlendiriliyor.
Bir ara ticari araclar icin sehir icine girisler belli saatlerde yasak deniyordu.
8 yıl zaten batarya garantisi var.Otomobilin pillerine verecegin parayla binlerce telefon alabilirsin.
Sanirim batarya yanginindan bahsediyorsun. Ben sarj kapasitesinin dusmesi riskinden bahsediyorum.