mcanaslann
Yeni Üye
merhaba ben otomobil beyin tamiri eğitimi almak istiyorum bu eğitimi düzgün şekilde alabileceğim bir kurs yeri arıyorum
Benimde aklıma aynı şeyler geldi ama google da onlarca kurs ilanı görünce vardır bir bildikleri dedim. Resmen beyin tamiri sektörü oluşmuş. Bende Ses sistemleri kumanda tamiri eğitimleri mi versem acaba? İyi para var o işte. Az ekmeğini yemedim dar zamanlarda.Beyin tamiri kursunda ne öğretilir bilmiyorum. Beyin zaten tamamen epoksi içerisine gömülmüş bir devredir. Epoksiyi sökmeyi mi öğretiyorlar? Hadi diyelim söktün. Oradaki işlemci bozuk çıktı. İşlemcinin yenisini bulabilecek misin? Bulsan, içindeki firmware'i nereden alacaksın? Muhtemelen standart tamir kursudur. Yani göz kontrolü yap, besleme voltajlarını ölç, şişmiş kondansatör var mı bak. temel yarı iletkenleri ölç gibi ...
O zaman heyecanlı gençleri maddi olarak hafifletme kursu demek lazım ismine.Beyin tamiri kursunda ne öğretilir bilmiyorum. Beyin zaten tamamen epoksi içerisine gömülmüş bir devredir. Epoksiyi sökmeyi mi öğretiyorlar? Hadi diyelim söktün. Oradaki işlemci bozuk çıktı. İşlemcinin yenisini bulabilecek misin? Bulsan, içindeki firmware'i nereden alacaksın? Muhtemelen standart tamir kursudur. Yani göz kontrolü yap, besleme voltajlarını ölç, şişmiş kondansatör var mı bak. temel yarı iletkenleri ölç gibi ...
21 yıllık elektrik mühendisliği 33 yıllık ta mesleki yaşantım var elektrikçi olarak. 2 ayda usta olurum ben bile diyemiyorum ki aynı soğutucuya biri izolasyonsuz , biri izolasyonlu mosfet niye ve nasıl bağlanır kafam yeni bastı. Çözdüğüm anda yaşadığım şaşırma ve sevinci de hala unutmam. 2 ayda bir insan ancak ezbere parça değiştirip lehim yapma konusunda yol alır bence .Ön yargılı olmayalım. Araba tamiri , sanayi macerası boyunca ustaların hallerini, sebep oldukları gereksiz masrafları, başlarından savmaları görünce 2 ayda öyle bir "usta" olunabilir.
Cep telefonu tamir ustası gibi düşünün. Bazı şablonlar var. Parçayı komple değiştirmek suretiyle çözüm sağlanıyor.
Usta cihazın tasarımını, mekanizmasını anlamak zorunda değil. Sorunu çözecek eylemi bilmesi yetiyor. Yalan yanlış yaparsa o da ayrı konu. Kendi kuyusunu kazar
+19072 ayda da usta olma garantisi vermişler. 2 ayda kabak diksen yetişmez. Yazık bu insanların paralarına.
aslında bu işler için standalone eculer var. 4-6 silindir pc yazılından seçip haritalandırmayı vs. diğer detayları programlayarak herhangi bir benzin motoru sürebiliyor.dipnot tecrübe aktarımı ekleyeyim,
Bu işin büyük ustalarından öğrendiklerim var.
Beyin üreten birkaç büyük firma var başka da yok.
Delphi, bosch , Siemens her gördüğünüz motorun üstünde elektronik olarak bu 3 markadan 1ine ait bir parça mutlaka var.
İşin ustalığı burada başlıyor. Bosch tesisata Delphi beyin uyarlamak.
Delphi tesisata Siemens beyin uyarlamak gibi.
Hatta şahit olduğum 6 silindir dizel aracın beynini 4 silindir araca sorunsuz uyarlanmasına canlı şahit oldum kazanılan paralar neredeyse 0 maliyeti göz önünde bulundurunca çok büyük paralar
bunlar yerine genelde unlock beyinler tercih edilir, bu beyini alıp takmak ne kadar güvenilir sertifikaları olursa olsun kendini 10 yıl trafikte vs. kanıtlamış bir beyinden iyi diye bakılmıyor.aslında bu işler için standalone eculer var. 4-6 silindir pc yazılından seçip haritalandırmayı vs. diğer detayları programlayarak herhangi bir benzin motoru sürebiliyor.
örnek:
![]()
Standalone Engine Management
Explore Standalone Engine Management Systems at ECUMaster USA. Our Standalone ECUs elevate vehicle performance, offering maximum power and control. Features include live-tuning, data logging, CAN expandability, and rugged durability—perfect for both enthusiasts and racers. Stay Ahead of the...ecumasterusa.com