Otomobil motoru - sürtme sesi

Triger kayışının alternatör ya da devri daim pompasını tahrik ettiğini ben incelediğim araçlarda hiç görmedim. V kayışı diye tabir edilen alternatör kayışı da alternatör, klima ve varsa hidrolik direksiyon ponpasını tahrik eder. Bu nokta da alternatör kayışı kopmuş bir araç akü gücüyle kendini en yakın bakım yerine atabilir. Hiçbir yerini de bir yerlere çakmaz.
Triger kayışı kopmuş ve subap çakmış aracı da canlı olarak görmek nasip oldu malesef.
Bazı motorlarda devir daim eksantrik kayışından tahrik alır hocam. Örneğin Renault K4M.

V kayışı koptuğunda aslında bir çok ekipman devre dışı kalıyor. Bu durumdaki aracı yürütmek doğru değildir.

Bazı motorlarda devir daim eksantrik kayışından tahrik alır hocam. Örneğin Renault K4M.
Eksantrik kayışı zaten triger kayışı değil mi? Bildiğim bütün motor tiplerinde su devirdaim pompası triger kayışa bağlıdır.

Eksantrik kayışı zaten triger kayışı değil mi? Bildiğim bütün motor tiplerinde su devirdaim pompası triger kayışa bağlıdır.
Evet aynısı, triger kayışıydı kastım . Hepsinde trigerden tahrikli değil hocam. V kayışından tahrik alan da var.

V kayışı koptuğunda aslında bir çok ekipman devre dışı kalıyor. Bu durumdaki aracı yürütmek doğru değildir.
Yanlış yazmışım ben sonradan farkettim. Tabiki devir daim pompası triger kayışından tahrik alır. Çok konuşunca çorba yapmışız herşeyi. Hatta devir daim pompası bozup antfreeze ile ıslandığı için triger kayış değişmişliğim var. Renault K7M motoru.

Trigerden tahrik almayan da var Hocam.
Büyük ihtimal triger kayışı üzerindeki stresi azaltmak için araçta tork gerektiren döner kısımlar mümkün olduğunca başka kayışlara aktarılıyor .
Başka bir anektot olarak da eski tip motorlarda alttan egzantrik sistemi bulunur . Bunlarda kayış da bulunmaz . Motorun üstündeki külbütörler aşağıdan gelen uzun tijler tarafından hareketlendirilir . Bu tijlerin aşınması da farklı olduğu için sökülürken sırası da işaretlenir .

Forum istatistikleri

Konular
8,088
Üyeler
3,225
Son üye
nightsun33

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back