Bunu söyleyen ustaya kesinlikle aracı elletmeyin. Kısa kayış önerilmesi tamamen sallama bir çözüm önerisi. Ayrıca daha öncede söylemiştim tecrübeyle sabit diye. Kısa kayış bu sorunu çözmüyor. Kayış kısaltma fikri tamamen yanlış. Bu durumda motoru tasarlayıp mevcut kayış uzunluğunu seçen mühendis ekibi bu işi bilmiyor sanayideki usta bu işi daha biliyor gibi durum söz konusu olur.
Bu ustanın bahsi geçen kasnağın tek yönlü olduğunu bilmediği konusunda iddaaya bile girerim.
Aracın modeli neydi?
Bu kadar sığ bakmamak lazım mühendis tasarlamış daha mı iyi bileceksin? bu kısım bu arızayı göz ardı ederek bu görüşü doğru bulmuyorum yüzbinlerce satan tasarımlarda çok büyük(maliyet) sorunlar olabiliyor bissürü örneği var.
VAG grubu dsg- basınç tüpünün basınç altında kaldıkça geveşemesi ve basınç kaçırmaya başlaması kesinlikle kullanıcı ile alakalı bir durum değil.
Fiat 1.3mJet motorunda kızdırma bujilerinin bloğa kaynaması 4 tanesinin değişimi nerdeyse yarım günden uzun sürüyor.
BMW 177hp 2L dizel motorlu araçlarında türbinin çırpma(salgı) yapması bu salgı motorun krank milinin kırılmasına neden oluyor günümüzde bu çok ciddi bir maliyet.
Renault- 1.3TCe kodlu müthiş güçler üretebilen turbo benzinli bir motor ama 40 binde 50binde termostat patlatıyor bütün su tahliye oluyor. Eğer anlamazssanız termostat patladığını üstüne giderseniz sandık motor almak durumundasınız blok aleminyum rektefiye olsada sanırım düzen tutmaz.
Bu arızaların hepsi "mühendislerin çok bilerek" yaptığı tasarımlar farklı markalar farklı bakış açıları ile üretilmiş araçlar/parçalar.
Bunların hepsinin piyasada bulunmuş çözümleri mevcut muhtemelen bu çözümler daha üstün akıl tarafından bulunmuş çözümler
DSG güçlendirilmiş tüp.
1.3mJet'de yüksek ısıya dayanıklı gres kaplamak.
Bmw'de türbin değişsede yinede oluyor galiba nokta atışı bir çözümü yok.
1.3TCe için kalın gövdeli aftermarket bir çözüm bulunmuş ama canlı şahit olmadığım için net bişey diyemiyorum