PC ve Macbook Pro M1 üzerinde HDMI-ARC çalışmıyor

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
5,247
HDMI ile ses aktarımı yapabilen bir hoparlörüm var. Bu hoplarlörü LG TV'nin HDMI-ARC portuna bağladığımda sorunsuz çalışıyor. Üstelik bu televizyona eski bir notebooktan bazma bir bilgisayar HDMI ile bağlı. Bende sistem üzerindeki HDMI-ARC olarak etiketlenmiş başka bir porttan ses alabiliyorum. Yani esasen bilgisayarın sesini alıyorum.

Aynı kablolarla hoparlörü doğrudan Mac'e bağladım ve ses çıkışı seçeneği olarak bile görünmüyor. Bunun aynısı AMD Radeon RX 6900 XT ekran kartı olan masaüstü bilgisayarıma bağladığımda da yaşıyorum. Hem Windows 11 hemde Debian ile aynı şey oluyor.

Dahili hoparlörü olan Dell U4320Q monitörüm var. Buradaki rast gele bir HDMI porta bağladığımda da ses çıkışı alamıyorum. Mac bu bu monitöre Type-C ile PC ise Display Port ile bağlı. Her ikiside monitöre ses veriyor ama hoparlöre aktaramıyorum.

HDMI'dan ses çıkışı bu kadar zor olamamalı diye düşünüyorum ama belli ki ya yanlış düşünüyorum ya da başka bir sorun var. Konu hakkında bilgisi olan var mı?
 
Aşağıdaki konuya göre Mac doğrudan ses aktarımına izin vermiyormuş.


This won't work. Macs don't support HDMI-ARC. ARC is the "Audio Return Channel" that allows a smart TV to send audio "upstream" up the HDMI cable to a soundbar or other home theater receiver where the "good speakers" would be.
 
Mac'in teknik özelliklerine baktığımda, HDMI ses çıkışı ile ilgili gerçektenden de bir bilgi yok içermiyor. sadece video output demiş. Ben bugüne kadar type-c üzerinden monitöre bağladığım için fark etmemişim.

1718978457377.png
 
hdmi'nin doğasında ses çıkış özelliği olduğu için sizin Mac'in hdmi çıkışında da ses vardır diye düşünüyorum. şu an kullandığım Mac mini hdmi üzerinden monitöre bağlı ve monitörün hoparlöründe ses var. ses aygıtlarının çıkış kısmında monitor hdmi üzerinden görünüyor.
 
Görüntü olmadan ses aktarmak istediğimde netice elde edemedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,626
Mesajlar
112,591
Üyeler
2,722
Son üye
cansu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top