Saygıdeğer forum üyeleri merhaba,
Aranıza yeni katıldım. ESP32 tabanlı projeler yapıyorum ve artık kablo/jumper kullanmadan, modülleri PCB üzerindeki deliklere takıp pin header üzerinden lehimleyerek (through-hole) çalışmak istiyorum.
Şu anda ESP32 WROOM-32 ve bir TFT ekran kullanıyorum. ESP32–TFT bağlantısına ait devre şemam hazır. İlk hedefim, bu iki modülü minimum kablo ile tek PCB üzerinde toplayabileceğim, tak-lehime uygun bir kart tasarlayıp bastırmak.
Bununla birlikte PCB tasarımını öğrenmek amacıyla, ilk üretimde TFT + ESP32 kartı dışında başka hangi devreleri bastırmanın faydalı olacağı konusunda da tavsiye almak istiyorum.
Danışmak istediğim konular:
Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Teşekkür ederim, iyi forumlar.
Aranıza yeni katıldım. ESP32 tabanlı projeler yapıyorum ve artık kablo/jumper kullanmadan, modülleri PCB üzerindeki deliklere takıp pin header üzerinden lehimleyerek (through-hole) çalışmak istiyorum.
Şu anda ESP32 WROOM-32 ve bir TFT ekran kullanıyorum. ESP32–TFT bağlantısına ait devre şemam hazır. İlk hedefim, bu iki modülü minimum kablo ile tek PCB üzerinde toplayabileceğim, tak-lehime uygun bir kart tasarlayıp bastırmak.
Bununla birlikte PCB tasarımını öğrenmek amacıyla, ilk üretimde TFT + ESP32 kartı dışında başka hangi devreleri bastırmanın faydalı olacağı konusunda da tavsiye almak istiyorum.
Danışmak istediğim konular:
- ESP32 + TFT için tek katman mı çift katman mı daha uygundur? THT ağırlıklı tasarımda 2 layer ciddi avantaj sağlar mı?
- KiCad mi EasyEDA mı bu tip modül + pin header tabanlı tasarımlar için daha pratiktir?
- SPI TFT’lerde hat uzunluğu, GND plane, besleme hattı ve decoupling açısından kritik dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
- İlk PCB’lerde öğrenme amaçlı basılabilecek devreler neler olabilir?
Örneğin:- ESP32 breakout / test kartı
- Güç regülatörü (buck/LDO) kartı
- Sensör breakout (DHT, SHT, I²C vb.)
- Röle veya MOSFET sürücü kartı
- Basit buton/LED/encoder arayüz kartı
- Öğrenci bütçesi için uygun fiyatlı PCB üreticisi önerileriniz var mı? Türkiye içi mi, yoksa JLCPCB / PCBWay gibi yurt dışı servisler mi daha avantajlı olur?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Teşekkür ederim, iyi forumlar.