PCB üretim basım hakkında

kkzx86

Yeni Üye
Saygıdeğer forum üyeleri merhaba,

Aranıza yeni katıldım. ESP32 tabanlı projeler yapıyorum ve artık kablo/jumper kullanmadan, modülleri PCB üzerindeki deliklere takıp pin header üzerinden lehimleyerek (through-hole) çalışmak istiyorum.

Şu anda ESP32 WROOM-32 ve bir TFT ekran kullanıyorum. ESP32–TFT bağlantısına ait devre şemam hazır. İlk hedefim, bu iki modülü minimum kablo ile tek PCB üzerinde toplayabileceğim, tak-lehime uygun bir kart tasarlayıp bastırmak.

Bununla birlikte PCB tasarımını öğrenmek amacıyla, ilk üretimde TFT + ESP32 kartı dışında başka hangi devreleri bastırmanın faydalı olacağı konusunda da tavsiye almak istiyorum.

Danışmak istediğim konular:

• ESP32 + TFT için tek katman mı çift katman mı daha uygundur? THT ağırlıklı tasarımda 2 layer ciddi avantaj sağlar mı?
  • KiCad mi EasyEDA mı bu tip modül + pin header tabanlı tasarımlar için daha pratiktir?
  • SPI TFT’lerde hat uzunluğu, GND plane, besleme hattı ve decoupling açısından kritik dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
  • İlk PCB’lerde öğrenme amaçlı basılabilecek devreler neler olabilir?
    Örneğin:
    • ESP32 breakout / test kartı
    • Güç regülatörü (buck/LDO) kartı
    • Sensör breakout (DHT, SHT, I²C vb.)
    • Röle veya MOSFET sürücü kartı
    • Basit buton/LED/encoder arayüz kartı

• Öğrenci bütçesi için uygun fiyatlı PCB üreticisi önerileriniz var mı? Türkiye içi mi, yoksa JLCPCB / PCBWay gibi yurt dışı servisler mi daha avantajlı olur?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Teşekkür ederim, iyi forumlar.

Satır aralarına neden bu kadar boşluk koydunki.?!
Okumaya çalışana işkence etmek içinmi?

PCB çizim programları kütüphanelerle yol alır.
Hazır Kütüphanede yoksa kendin kütüphaneye ekleme yapmak zorundasın.Hangi programı kullandığın o kadar önemli değil.
Takıldığında "Piyasada hangi program için daha çok kaynak bulabilirsin" sorusuna bakman lazım.

Ben kendi adıma konuşuyorum Altium Designer'dan başka kuş tanımam.
Ancak Ticari Kullanımda lisanssız kullanım konusunda büyük sıkıntılar çıkardıkları için kimse yakınlaşmıyor.
Kendi evinde kendi çapında hobi gibi çalışacaksan Kırık altiumdan faydalanabilirsin.
Kütüphane konusunda ise hepsinde sıkıntı aynı.
Özel ürünlerde modüllerde kendin oluşturmak zorundasın.

EasyEDA şimdilik uygun çözüm olacaktır. Kütüphane sorunu yaşamamanınz için standart sürürüm uygundur. İleriki zamanlarda diğer çizim programlarını deneyebilirsiniz.
İmalatı EasyEDA üzerşnden JLCPCB'ye yaptırabilirsiniz.
Bol bol çizim videoları izleyiniz.

Forum istatistikleri

Konular
8,711
Üyeler
3,480
Son üye
Cavit

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back