Pga2310PA

halilbeyy10

Yeni Üye
Merhabalar pga2310PA ses kontrol entegresi ile ilgili bir tasarımı olan yada bana yaşadığım sorunlarda yardımcı olabilecek biri var mı ?

Biz japon MUSES72320 volüm kontrol entegresini kullanmıştık. Senin kullandığın entegreye benziyor. Nasıl bir sorun yaşadın tarif edersen belki yardımcı olabilirim.

Araç ses sistemi için wifi bass kontrol tasarladım delikli bordda bir deneyimim oldu. Veri sayfasında disjital besleme ile simetrik beslemeyemi tek noktadan birleştirmem gerektiği yazıyor bunu yaptım sıfır geçiş yüksekde tuttum sanirim Kanal giriş çıkış empedansini ayarliyamadim.
Girişe ve çıkışlara seri kondansatör ekledim 4.7 uf elektrolit 100 k bias direnci giriş ve çıkış yoluna , ama verilerde 600 ohmdan düşük empedansta sürmemiz gerektiği söyleniyor ben bunu oto teyip amfinin sw çıkışındaki kanalı pgaya girip çıkışını mono blok amfime giriş yapıyorum. ESP32 ile spı haberleşme ile kontrol ediyorum .1 saat kadar araçta çalıştı sonra parazit ve daha sonra tek kanal gitti . Sanırım giriş çıkış empedansini ayarliyamadim bu konuda yardıma ihtiyacım var sadce pga ile ilgili kısmı sorunsuz halledebilen biri olursa minnettar olurum hatta benim için bunu PCB yapabilecek biri varsa daha iyi olur ücreti konusabiliriz.pga görseldeki antenli kutuda.gideri ise kontrol eden birim ve takip yapıyorum.

Ekler

• IMG-20250809-WA0008.jpg
    IMG-20250809-WA0008.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20250809-WA0009.jpg
    IMG-20250809-WA0009.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20250809-WA0007.jpg
    IMG-20250809-WA0007.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 20
Sorun giriş çıkış empendansından olma ihtimali çok düşük bence. Datasheet'te bu entegreyi sürecek devrenin çıkış empedansı 600 Ohmdan az olsun yoksa distorsiyon performansı kötüleşir diyor. Yani çalışmayı bırakır demiyor, gene çalışır ama datasheet'te açıklanan o çok iyi distorsiyon verisini artık sağlayamaz diyor.

Problem meydana geldiği anda osiloskop ile sinyal izleme yaparak problemi bulmak lazım.

O zaman büyük olasılıkla besleme kaynaklı verilerin önerdiği dışında bir koruma yapmamıştım, araç marş esnasında değişen voltaj peakları buna sebep olabilir mi acaba

Evde olsam zaten buraya paylaşacaktım.
Data sayfasındaki dijital ve simetrik toprağı bir noktada birleştirmemi söylüyor o şekilde yaptım 7815/7915 bir modülüm var yumuşak kalkış yapabilen.7805 de mini modülle dijital beslememi yapıyorum. Toprak için diyor vs kullanmadim yada araç altarnatorunden dolayı besleme dalgalı gelmiş olabilir . Bir üye empedans ile alakalı olmayacağını söyledi

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,659
Üyeler
3,449
Son üye
bygold007

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back