Pic16f877a 7segment display hatası

uykusuz_mühendis

Yeni Üye
Merhaba. Sorunum ekteki videoda . İstenilen segment her sayıda yanmıyor. Sanırım güç yüzünden. Tavsiye verecsk olan varsa şimdiden teşekkürler .

Ekler

• VID_20260403_114741(0).mp4
    4.7 MB
Temassızlık, bağlantı, kod hatası olabilir..güç yüzünden olsa segmentlerde aydınlatma zayıf olur..

Bağlantı hatası olabilir. PIC lerin bazı pinleri sadece open collectör çıkışlı ilgili pin oraya denk gelmiş olabilir.
Segment lookup tablosunu yanlış düzenlemiş olabilirsiniz. (kullanıyorsanız tabi)
Varsayım ve tahmin yürütmek yerine kodlarınızı ve devre şemanızı paylaşın daha isabetli öneriler alırsınız.

Son düzenleme:
Bağlantı hatası olabilir. PIC lerin bazı pinleri sadece open collectör çıkışlı ilgili pin oraya denk gelmiş olabilir.
Segment lookup tablosunu yanlış düzenlemiş olabilirsiniz. (kullanıyorsanız tabi)
Varsayım ve tahmin yürütmek yerine kodlarınızı ve devre şemanızı paylaşın daha isabetli öneriler alırsınız.
Sorunu buldum. Karışık pinlere başlamıştım, analog pinlermis bi kaçı.

Komparatörleri kapatırsanız, o pinler de dijital çıkış olur.

Sorunu buldum. Karışık pinlere başlamıştım, analog pinlermis bi kaçı.
Bence sorunu kaçırmış olabilirsin. Çünkü videoda göründüğü üzere seven segment displayin bütün segmentleri normal şekilde yanıyor ve sönüyor. Bu durumda pinler doğru çalışıyor. Sıralama hatası yada programsal hata olabilir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,061
Üyeler
3,659
Son üye
Burka

Son kaynaklar

Back