Mehmetkrac550
Aktif Üye
Ben bu ürünle SMD malzeme şarj soketi vb sokebilirmiyim alacagimda fikriniz nedir
3-4 tane üç geliyor içinde ama bilemedim abi yaZor olur sağı solu eritir. Ucunda nozzle olması lazım ve öyle olsa bile düzgün bir poziyonda tutabilmen lazım vs.. sağlık bir şey olmaz.
Basılı tumuyorsun abi aç kapa şeklindeHem sıcaklık ayar aralığı iyi hem de hava akışı çok iyi. Ama sapından tutunca ve bir de sürekli tetiğe basmak gerekince biraz kontrolsüz olur. Tetiği kilitleyip aletin boynundan tutma şansın varsa, bir de sivri ucu varsa hiç yoktan iyidir iş görür.
Kaba işler için kullanılabilir. Elektronik uygulamalar da kullanımı zor. Kaba ısı ayarı var. Kartlara, komponentlere zarar verebilir.10703 eklentisine bak
Ben bu ürünle SMD malzeme şarj soketi vb sokebilirmiyim alacagimda fikriniz nedir
Piranhanın eğer üfleme gücü aşırı fazla değilse belki bu uçların faydası olur eğer üfleme hızı fazlaysa pek bi işe yaramaz bence. Piranhayı kullanan birine sorarsan daha iyi olacaktır youtubeda incelemesini çeken birilerine sorabilirsin örneğin10712 eklentisine bak
Tabancaya bu uçlardan taksam olurmu
Taksan olur da takamazsın. O uçlar o tabancaya mümkün değil olmaz. Çok küçük kalır.10712 eklentisine bak
Tabancaya bu uçlardan taksam olurmu
Bu üründen bende de var SMD değilde tablet telefon LCD sökerken kullanıyorum geniş yüzey ısıtmak için SMD helimleme vs için ısı ve hava ayarlı bir ürün tercih etmelisiniz yukarıdaki örneklerde olduğu gibi
Valla hocam henüz tek katmanlıda geniş bakır yuzeyli olmayan pcblerde geziyorum. Seviyeme gore yaptığım işler şarj soketi değiştirmek eski ana kartlardan mosfet v.s sökmek makaron daraltmak şimdilik. Amatör seviye için uygun. İleride level atlarsam daha yüksek wattlı bir şey bulunur.Sıcak hava tabancası için benim tecrübem, ne kadar güçlü o kadar iyi. Bunun gücü sadece 320 W, özellikle çok katlı ve geniş bakır yüzeyleri olan PCB'lerde bunun komponentteki lehimleri eritmesi çok uzun sürer ve bu arada da komponent aşırı ısıdan gider.