Altair
Kıdemli Üye
O zaman sıkıntı buyuk. Okul uzar. Tek dersten uzatmak cok bas agrisi.Ama ya testten kalirsa
Last edited by a moderator:
O zaman sıkıntı buyuk. Okul uzar. Tek dersten uzatmak cok bas agrisi.Ama ya testten kalirsa
EEVBLOG sitesindeki şu linkte eleman nasıl test ederim diye sormuş: https://www.eevblog.com/forum/testgear/220v-lab-power-supply-on-110v-mains-korad-ka3005d/
Su video mesela "o gucu gercekten verebiliyor mu" dan daha onemli. Eger lineer guc kaynagi benim XL4016 'dan yaptigim 100 TL'lik guc kaynagi kadar noise yaratiyorsa neden ona para vereyim?Yani burada anlatılan test, "yeni araba aldım, motoru çalıştırdım, fren ve direksiyon çalışıyor" gibi test etmeye benziyor. Bir güç kaynağını gerçekten test etmek demek, üreticinin açıkladığı bütün teknik özelliklerin sağlandığını teyit etmek demektir. Bu da böyle bir tek araba ampulü ile olacak iş değil. Eğer full test etmek istemiyorsan, kullanım amacını sağlıyor mu, onu teyit edebilirsin.
Bizimki fakirin fiyat/performans övgüsü Rohde&Schwarz almıyoruz sonuçta.Yoksa bu kadar parayı neden verdiniz bunu dahi koruyamayacaksa sayfalarca övülen cihaz bu mu yani
Genel olarak basitçe böyle test edebilirsin denmiş.Yani burada anlatılan test, "yeni araba aldım, motoru çalıştırdım, fren ve direksiyon çalışıyor" gibi test etmeye benziyor. Bir güç kaynağını gerçekten test etmek demek, üreticinin açıkladığı bütün teknik özelliklerin sağlandığını teyit etmek demektir. Bu da böyle bir tek araba ampulü ile olacak iş değil. Eğer full test etmek istemiyorsan, kullanım amacını sağlıyor mu, onu teyit edebilirsin.
KatılıyorumBizimki fakirin fiyat/performans övgüsü Rohde&Schwarz almıyoruz sonuçta.
Böyle markalarda verilen speclere şüphe ile karşılaşmakta, ürünün uzun ömürlü olması için bir pay bırakmakta fayda var bence. İsteyen risk alıp limitleri zorlayabilir tabi, biz de bir şeyler öğrenmiş oluruz.
Kutulu olması vs oradan da albenisi oluyor.Turkiye'deki kargo dahil satis fiyati 1850 TL ~65 US$ olan aletin bu kadar verimli olmasi bile bence mucize zaten. Tabii benim gibi birde UPS trafosu, xl4016 ve cakma LM228+TIP3055'i bir araya getirip 20 dolara cozenler var. Tabii 20A basan trafo, 10A verdigi soylenen XL4016 ve bilesik gucunun ne kadar oldugunu kimsenin bilmedigi digerleri ile pek birsey beklemiyorum ama yine de calisiyor melet.
Benimkinde de UPS kutusu var.Kutulu olması vs oradan da albenisi oluyor.
foto yükleyebilirmisinBenimkinde de UPS kutusu var.
Bu olabilir, duvara gömme olsa tadından yenmezMesela mesafe sensorlu gece lambasi. Koridorda yurumeye baslayinca zemine yakin bir yerde yanan LED'ler hos olur, ustelik bunu sadece gece yapar. Ortamda isik varken yanmaz. Sen neredeysen oradaki bir metrelik led yanar, yururken digerleri soner. Bilim kurgu filmi gibi.
bunun hazırını çinden almıştımBoombox projeleri hep keyifli oluyor. Hirdavatcidan 70 mm'lik pimas alip yanlarina hoparlor, icine 18650 pil. BT destekli minik amfi koyarsin. Gİttigin yerde mis gibi muzik dinlersin. Ustunu de rengarek kaplarsin, ilgi ceker.
olabiliryangin icin duman alarmi olabilir, yer icin su basma alarmi olabilir, olurda mutfakta su acikkalir tasar falan.
sensörlü yapmayı düşünüyordumEl cirpma ile lamba acip kapatma da keyifli.