ProtoTip PCB yerli tedarikçiden geldi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dede
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Ben de geçen PCB yaptırıyım derken bu sayfa ile karşılaştırmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam bu sitede daha pahalı çıkmış, jlc de daha ucuz fiyat almıştım.
JLC 10 adet kbu kart için 37$ gibi kargosuyla beraber fiyat çıkardı.
Birde gümrükte takılma sıkıntısı çıkabilir.
Tedarikçi ile hiç uğraşmadan kapıma geliyor kargo.
Belki onlarda JLC ye yaptırıyorlardır ancak yüzlercesini yaptırıp çin adresine sevk edip çinden toplu kargoyla şirket adına gelince kendilerine de kâr kalıyor tabiiki.
Üstelikte fatura ediliyor.
JLC den gelen faturayı işlemem mümkün olamıyor çümkü fatura değil gelen belgeler.

JLC 10 adet kbu kart için 37$ gibi kargosuyla beraber fiyat çıkardı.
Birde gümrükte takılma sıkıntısı çıkabilir.
Tedarikçi ile hiç uğraşmadan kapıma geliyor kargo.
Belki onlarda JLC ye yaptırıyorlardır ancak yüzlercesini yaptırıp çin adresine sevk edip çinden toplu kargoyla şirket adına gelince kendilerine de kâr kalıyor tabiiki.
Üstelikte fatura ediliyor.
JLC den gelen faturayı işlemem mümkün olamıyor çümkü fatura değil gelen belgeler.
Anladım hocam prototip tarafında jlc mantıklı, normal üretim alanında bu numunepcb daha mantıklı herhalde

Son düzenleme:
Bu firmadan pcb yaptırdım. Ambalaj etiketinden anladığım kadarı ile pcbleri jlc üretmiş. Fiyat uygun ama süre baya uzun. Elime ulaşması 28 gün sürdü. Üstelik pcblerin bir grubunda silkscreen ters yüzeye basılmış. Ben mi hata yaptım diye gerberimi kontrol ettim hata yok. Üretimde hata yapılmış. Jlc ye sıfır hata ile onlarca pcb yaptırdım. Bu firma da aracıdır sanırım datayı alıp aynen gönderiyordur. şimdi kime kabahat bulsam bilemedim... Pcbleri kullanabilirim ama estetik olarak na-hoş olacak. Neyse sonuç olarak çok memnun kalmadım. Benzer şekilde çalıştığını tahmin ettiğim bir de https://www.pratikpcb.com/ var bir sonraki siparişte birde orayı deneyeceğim...

aynen öyle 15-20 gün sipariş topluyor. jlcye toplu sipariş geçiyor sonra normal gümrükleme yapıyor. manisadaki ufak bir teknokent şirketi gibi göründü bana. yani kendi imalatı olması pek mümkün görünmüyor.

tanıdığım bir fabrika her ay jlcye aylık 5-10k usd arası toptan siparişi var, mal gelince gümrükten çekiyorlar. türkiyedeki aracılarla uğraşmıyor
ve istediği kadar numune yaptırıyor.

Manisada hem dizgi hem pcb yapan büyük bir firma var. ismini hatırlayamadım. Hatta hepimizin bildiği istanbuldaki büyük bir firma kendi dizgi hatları dolu olunca oraya fason iş veriyor. Ama bu pratikpcb o firmamı emin değilim...

Bu çinli pcb firmaları ortada yokken Beker PCB diye bir yere çift kat pcb yaptırmıştım. Elbette 200 adet olacak şekilde fiyat almıştım. Yani aslında benden kalıp parası aldılar. Kalıp ile birlikte fiyatı 250 TL idi. Maaşımın yarısıydı hatırladığım kadarıyla. Ama gerçekten işime yaramıştı. Ve gerçekten kaliteliydi.

Bu çinli pcb firmaları ortada yokken Beker PCB diye bir yere çift kat pcb yaptırmıştım. Elbette 200 adet olacak şekilde fiyat almıştım. Yani aslında benden kalıp parası aldılar. Kalıp ile birlikte fiyatı 250 TL idi. Maaşımın yarısıydı hatırladığım kadarıyla. Ama gerçekten işime yaramıştı. Ve gerçekten kaliteliydi.
Bu yüzden şimdilerde iş yapamayıp çinlilere kaptırıyorlar.
Bunun da sebepleri war illaki.
1-Teknoloji yenileme
2-İthal hammadde
3-İhracata yönelik çalışma eksikliği

PCB plaka nin üzerindeki bakır çin e Maraş tan gidiyordu . Malesef hazır i seviyoruz az inavasyonla olmayacak iş değil

Son düzenleme: