PSU'ya sıvı damlayalı 1 ay oldu, hala bir sorun yok. Bu saatten sonra sorun olma ihtimali var mı?

PSU'ya sıvı damlayalı 1 ay oldu, hala bir sorun yok. Bu saatten sonra sorun olma ihtimali var mı?

Sorun olma ihtimali her zaman var, ama o damlayan sıvıdan mı yoksa başka birşeyden mi belli olmaz. Ama PSU bozulursa çok büyük ihtimal PC nin geri kalanına zarar vermez, sadece bozulduğu ile kalır. Sen araba kullanırken de "frenler boşalır mı, direksiyon kopar mı, lastik patlar mı" diye gidiyorsan işin sakat :D

PSU ya sıvı damlayınca seni ıslak odunla mı dövdüler?
Paranoyağa bağlamışsın resmen. @Ahmet bak sana arkadaş çıktı :katil2:

Benden paranoyağı yoktur abi hatta bu paranoyaklığımdan @Endorfin35+ abide etkilendi seri bağlayalım diye tutturdum transistörü çalışmadı :)

@Ahmet ile iki gün beraber çalıştık. Kendi adıma keyifli geçti. Bana arkadaş, yardımcı oldu. Gayet normal bir arkadaş. Demek ki sadece online paranoyak... :katil1:

@Ahmet ile iki gün beraber çalıştık. Kendi adıma keyifli geçti. Bana arkadaş, yardımcı oldu. Gayet normal bir arkadaş. Demek ki sadece online paranoyak... :katil1:
Abi o transistörü seri bağlatmam, lede diyot ekletmem hep paranoyaklıklarım. Daha çok detaya eklerdim öyle diyot, direnç vs. ama maliyet :)

İnsanin terden su gibi olan atleti yaz aylarında kaç sefer üstünde kuruyor. Terleyip de bir ay sonra hasta olduğumu hic hatırlamıyorum. Komik bir mevzu .

Son düzenleme:
Hatta daha ekstrem bir örnek vereyim . Yaklaşık iki ay önceki bartın selinde evlerin etrafındaki dağıtım panoları yarısına kadar suya gömüldü. Ertesi gün sular çekildi. Dağıtım şirketi elemanları altlarında araba habire oraya buraya iş yapar gibi geziyorlar . Birinin önünü kesip bakın arkadaşlar bu panoların yarısina kadar su doldu boşaldı. Siz bunlara direk elektrik verecek mısınız dedim . Bakarız makarız falan birşeyler geveleyip bir süre sonra küt diye elektrik verdiler sisteme. Herhalde patlayınca bakarız diye düşünüyor kafaları. Komik .

Sel olduğunda orduyeri köprüsü altın'da ve yalı bölgesinde bulunan, elektrik panoları yarısına kadar ve aydınlatma direklerinin sigorta bulunan kısmına kadar su ile doldu ve dağıtım şirketi belli bir süre bölgeye enerji vermeye devam etti.Şimdi çalışanlara da hak vermek lazım hangi birine yetişsinler.

Sel olduğunda orduyeri köprüsü altın'da ve yalı bölgesinde bulunan, elektrik panoları yarısına kadar ve aydınlatma direklerinin sigorta bulunan kısmına kadar su ile doldu ve dağıtım şirketi belli bir süre bölgeye enerji vermeye devam etti.Şimdi çalışanlara da hak vermek lazım hangi birine yetişsinler.
Olacak bir patlamada enerji vermeleri belki bir gün uzar . Kendilerine iş çıkarmış olacaklar bir sürü. Kendi gorduklerimi söylüyorum. Kapağını açıp şekli bir kontrol yapmaları lazımdı en azından. Ya da atsin arabanın bagajına bir jeneratör. Sıcak hava tabancasıyla yalandan da olsa 10 dakika hava tutsa o bile bir önlemdir . Öngörülememiş bir felaketin şaşkınlığı içindeydi ekipler malesef Türkiye klasiği olarak . Sanki sel basan yer bozkırın ortası kırşehir. Selleriyle meşhur bartın.

Son düzenleme:
Peki soruyu şöyle soralım: İlk sıvı teması olduğunda ve devreye de voltaj uygulanmış iken, elektroliz nedeniyle en yoğun hasar oluşur. Ama bir kere oradaki sıvı uçup gittikten sonra ve oksit tabakası kaldıktan sonra hasar yavaş da olsa devam eder mi yoksa hasar olduğu yerde kalır ve ilerlemez mi?

Dediğiniz gibi sıcak hava tutsa o bile yeterli olur ama dağıtım şirketinin o kadar ekibi varmı?
Aslında sel olacağı belliydi çünkü meteoroloji bir kaç gün evvel kuvvetli sağanak uyarısı yaptı.Ekiplerin afet olmasına karşın gerekli önlemleri alması gerekirdi dediğiniz gibi Bartın sel afeti ile meşhur.Neyseki can kaybı olmadı.

Peki soruyu şöyle soralım: İlk sıvı teması olduğunda ve devreye de voltaj uygulanmış iken, elektroliz nedeniyle en yoğun hasar oluşur. Ama bir kere oradaki sıvı uçup gittikten sonra ve oksit tabakası kaldıktan sonra hasar yavaş da olsa devam eder mi yoksa hasar olduğu yerde kalır ve ilerlemez mi?

Korucu tabaka elektroliz ile gittiği için devam eder. Bazı durumlarda pas tabakası hava ile teması azalttığı için paslanmayı yavaşlatabilir. Sonuç olarak hepimiz psu yu bugünden itibaren suya daldırıp, iki gün güneşte kurutup devam ediyoruz... :D

Korucu tabaka elektroliz ile gittiği için devam eder. Bazı durumlarda pas tabakası hava ile teması azalttığı için paslanmayı yavaşlatabilir. Sonuç olarak hepimiz psu yu bugünden itibaren suya daldırıp, iki gün güneşte kurutup devam ediyoruz... :D

Kaplamasız bakır, hava teması ile çok uzun sürede korozyon neticesinde kopar bence. Ondan önce ürünün kullanım ömrü dolar :)

Ben şimdiye kadar kirli elektronik kartları bilgisayar anakartlarini v.s. Su ve fırça ile yıkayıp sıcak bir ortam yada güneş altında kurutuyordum.

Simdi bu işi yapmaya devam edeyim mi etmeyeyim mi?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back