El yordamı ile yapanların en çok kullandıkları yöntem bu gibiBen aynen böyle lehimliyorum. Krem lehim video da gösterilenden biraz daha bol kullanılabilir. Hava ile ısıtma sırasında cımbızla pozisyon düzeltmesi yapılabilir. En son ince uclu havya ile düzeltme yapılır.
Ben aynen böyle lehimliyorum. Krem lehim video da gösterilenden biraz daha bol kullanılabilir. Hava ile ısıtma sırasında cımbızla pozisyon düzeltmesi yapılabilir. En son ince uclu havya ile düzeltme yapılır.
Bence iyi bir yöntem değil bu. pastadaki topların bir kısmı erimeden ortadaki geniş pad ile dış padler arasında kalacak ve kısa devre yaratma riski var. Onun yerine hem ortadaki geniş padi hem de dış padleri lehimle kaplayıp entegreyi üzerine koymak daha iyi, en azından biliyorsun arada bir sürü top olmadığını.
Isıtarak daldırmıyoruz.Selulozik tiner ve Flux , malzeme isitilip onun icine daldirinca ne kadar oksit varsa kaldiracak. Flux ta ayni is i yapar ama, Selulozik TIner ile karistirilmasi hic aklima gelmezdi. QFN pedlerinde acayip is e yarayabilir
Isıtarak daldırmıyoruz.
Selülozik tiner ile inceltilmiş fluxa daldırıp sonra montajını yapıyoruz.
1. temizlemesi daha kolay oluyor.
2. daha az flux harcanıyor.
Kesinlikle soğuk fluxa bandırılmış malzeme lehimi eritilmiş boardun üzerine bırakılıyor.34688 eklentisine bak
Bunu yanlis anliyorum o halde, pcb taraf mi alin oluyo ki acaba? PCB tarafi isitiliyor, sivi flux a bandirilmis malzeme sicak lehimin uzerine birakiliyor?