Qrp transreceiver tasarımı

Qrp-labs, muğlada yaşayan Hans Summer'a ait. Ayrıca mesaj atarsanız bize enişte indirimi yapıyor.

Elimde iki adet mst2 PCB si var toroid den dolayı başlayalım ne612 de orijinal değil sihitisi oluyor face de tamamen transistörlü bir PCB si oln bir devre vardı toroid sorunu olmasa ikisinden birinden yapma.niyetim var . Ama bir yandan da RF korkutuyor frekansmetre osiloskop onlar sorun değil orta halli bir atölyem var.
Merhaba
Yıllar önce aldığım ne612 sa612 var mevcut
Toroid ve if trafolarını Delab.com
Bizede mst2 pcb leri coşkun bey bastırmıştı o süreçte.
Size mesaj atayım
Saygılar sevgiler

Rahmetli Mehmet Divili(TB5X) sayesinde öğrenip, qrp için nüveleri almıştık. Nüveleri buradan alabilirsiniz.

Listeye eklendi

Merhaba
Anolog yapıda bir çok qrp uygulaması mevcut,
Deleted önce sade bir şema seçip deneyelimmi ne dersiniz?
Saygılar sevgiler iyi çalışmalar
Daha önce verici denemelerim oldu ama başarılı olamadım.
paralel iki adet 100ohmu anten çıkışına bağlayıp yarım dalga doğrultucu ile ölçtüğümde 4 volt çıkış veriyordu.
Elimde sadece 10240khz kristal var.
Bu şekilde çıkış katıda bağlamıştım. Sonuç değişmedi. Empedans eşleştirilmesini anlamıyorum. :)
1776190515232.png

Daha önce verici denemelerim oldu ama başarılı olamadım.
paralel iki adet 100ohmu anten çıkışına bağlayıp yarım dalga doğrultucu ile ölçtüğümde 4 volt çıkış veriyordu.
Elimde sadece 10240khz kristal var.
Bu şekilde çıkış katıda bağlamıştım. Sonuç değişmedi. Empedans eşleştirilmesini anlamıyorum. :)
47630 eklentisine bak
İyi akşamlar,
Öncelikle ssb modda modülasyon sürekli olmamalı yani çıkışa bağlı bir miniwatt metre
50ohm olarak bağlı olduğunu varsayalım,
Sessizlik anında mandalımız basılı değil iken
İbremiz sıfırda durmalı eğer sapma var ise tx katı sıfır olana kadar ayarlanmalıdır.
Çok doğru bir uygulama olmasada mini bir ampul bağlanabilir tabii kide bir anten olması zaruri dir .40 metre için 10.5 +10.5
Ters V anten kullanırım 4. Katta olmam ve bir terasa sahip olmam işimi kolaylaştırır 4öetre bir anten direğim de Cb anteni ve 40mtre için
Dipol antenim mevcut Bursada.
Size forty2 nin şemasını da ekliyorum
Basit bir devre .
Yayın mesafesi ise 3 watt ile hamburg ve lipetsk rusya ile qso gerçekleştirmiştik .iyonosfer ve diğer etkenler elverişli ise uzak mesafelere ulaşılır.(Ssb tekniği ilk Titanic gemisinde kullanılmış s.os sinyali)
Elektronik kitabımızdan liseden aklımda kalmış .

Ekler

• forty sema 11.jpg
    forty sema 11.jpg
    125.8 KB · Görüntüleme: 3
Yayın mesafesi ise 3 watt ile hamburg ve lipetsk rusya ile qso gerçekleştirmiştik .iyonosfer ve diğer etkenler elverişli ise uzak mesafelere ulaşılır.(Ssb tekniği ilk Titanic gemisinde kullanılmış s.os sinyali)
Şehirde mi yaşıyorsunuz? Anten sorununu nasıl çözdünüz? Malum, apartmanda yaşarken komşuları 10 metre antene ikna edemiyorsunuz :gulus2:

Şehirde mi yaşıyorsunuz? Anten sorununu nasıl çözdünüz? Malum, apartmanda yaşarken komşuları 10 metre antene ikna edemiyorsunuz :gulus2:
Bursa gürsu bir ara ajan bu dediklerini işittim
Lodos haricinde problem yaşamadım benim üstümde kimse yok evet dikkat çekiyor cb anteni Vhf Uhf anten ve 40mtre için
Tam bir kargaşa gibi birde bizim sitede Ahıska Türkleri var genelde Rusyadan aşina olduklarını düşünmüşümdür hep .Tabii bu konuda sorun yaşayan Amatör arkadaşlarımızda çok var çocukluktan gelen bir radyo sevdası bizimkisi
İyi akşamlarınız olsun saygılar sevgiler..

Forum istatistikleri

Konular
9,085
Üyeler
3,680
Son üye
MeftuN

Son kaynaklar

Back