Quick TS1200A 120 W Profesyonel Lehim İstasyonu Muadili Kendinyap

Altair

Kıdemli Üye
Katılım
12 Kasım 2022
Mesajlar
2,731
Altta verdigim linkteki bir arkadasin projesi aslinda, sahiplenmem pek dogru olmaz. Ben biraz gelistirip oyle yapmayi dusunuyorum sadece. Deger mi, fikrinizi almak istedim. Su an Yihua 878 var bende. Daha dogrusu bu modelin hava kolu ve havya ucunu kendi yaptigim kontrol unitesinde kullaniyorum. O da cakma yani. :p

Videoya gore yapmak istedigim degisiklikler soyle olacak ;

Havya ucunu sabitlemek yerine degisebilir olmasini istiyorum. Boylece her uc icin ayri sap kullanmak gerekmez. Bunun icin havya sapı icine bir plaket sabitleyip havya ucunun icinden gecebilecegi boyutta ard arda iki tane tekli klemens takarsam havya ucunu bunlara tutturabilirim. Fazlasiyla saglam olacaktir, ariza durumunda da rahatlikla degistirilebilir. Her uc icin farkli sap kullanmak yerine bu sekilde tek saptan ucu degistirilebilir. Yuvarlak LED yerine de 2x5 mm dikdortgen LED'lerin parlak olanlarindan kullanırım. Yanyana cok daha estetik durur bence. On panel olarak siyah boyali plesksi takarım. Boylece LED'ler delik acmadan da gorunur. Ayni sekilde havya jakinin metal kismini pleksinin arkasinda, sadece deligi kalacak sekilde monte etmek iyi olur, siyah vida ile gayet guzel durur. Kutu olarak eski bir CD ya da DVD'nin metal dis kabini siyaha boyarim, fena olmaz sanırım. Isi kontrol icin videodaki arkadasin dedigi gibi uctaki termal sensor hakkinda bilgi edinmek gerek. Proje bu haliyle calisir hale gelirse o sonra da eklenebilir. Yİne de LED'leri sokmeye gerek yok, havali dururlar bence. :cool:

 
Son düzenleme:
Uç işi de kolay olur sapı var kontrolcü olarak birçok devre var analog ve mikrodenetleyici kullanılarak yapılmış
 
videodaki projede ısı regülasyonu bile yok. nasıl profesyonel oluyor anlamadım.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,024
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top