asicocuk34
Aktif Üye
raspberry pi pico kodları şifreleme, cihaz kimlik bilgilerini gizleme nasıl yapılır. yani takılan bilgisayar rasberry pi değilde bir klavye takılmış gibi görecek. içindeki kodları görmeyecek?
Tek tus için ise olabilir de cok tuş için zor multiplexer demultiplexer lojik devre felan yapman gerekir matrix içinçözümü şöyle buldum: picoyu direk klavye olarak kullanmak yerine klavye kartına tetik aldırmak daha mantıklı geldi.
Klavye anakartını cok bilmiyorum ama matrix yapıda olması gerek yani high low ile değil de bir bini hangi diğer pinebağladıgına göre anlıyor hangi iki hattın kesişimindeli harfe basıldıgınıarkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim lakin her konuda bilgi sahibi değilim. o yüzden hiç birşey bilmeyen birine anlatır gibi anlatmanızı rica ediyorum. en iyisini bilebilirsiniz ama anlattıklarınız karşıdakinin anlayabildiği kadar.
picoyu bir klavye anakartına bağladım. yazılımda tetik aldırabiliyorum fakat klavyeye elektrik verdiğimde klavyeye tetik almıyor. pico ile klavye arasına bir mosfet, röle veya motor sürücü entgresi gibi birşey mi eklemem gerekiyor. yoksa mikrokontrolcü mosfet gibi kendisi anahtarlama yapabilir mi? internette genelde pinlere volta verildiğinde veya voltaj kesildiği durumlarda başka bir pinin low veya high olup olmayacağına karar verilen videolar var işine yaramıyor
evet matrix yapıda iki hattın kesişiminden harfe basıyırKlavye anakartını cok bilmiyorum ama matrix yapıda olması gerek yani high low ile değil de bir bini hangi diğer pinebağladıgına göre anlıyor hangi iki hattın kesişimindeli harfe basıldıgını
işyerinde işlerimi kolaylaştırmak için lazım. sürekli aynı sayıları girmek çok can sıkıcı olabiliyor.oyun için makro amaçlımı kullanıcaksınız ne için daha net anlatırmısın
o zaman 2 seçenek sunayım c# da sendkeys fonsiyonu deneyebilirsinşiz tamamen yazılımsal olarak donanımsız guzel grafikj arayuz felan da tasarlayabilirsiniz yada donanım olsun derseniz digistump kartı kullanabilirsiniz attiny85 denetleyicili ve arduino ideden programlanabiliyor hem de boyutu çok ufak pratik bir kartevet matrix yapıda iki hattın kesişiminden harfe basıyır
işyerinde işlerimi kolaylaştırmak için lazım. sürekli aynı sayıları girmek çok can sıkıcı olabiliyor.
multiplexer ve de multiplexerlar var binary olarak yapılan anahtarlama ile bir noktadan cok noktaya veya cok noktadan bir noktaya birleştirme yapan öörengin 8 bit multilexer 8 tane girişi 1 çıkışa 3 pinlik binary kontrol sinyaline göre yonlendirir 8 bit demultilexer ise tam tersi 1 girişi 8 çıkışa yönlendirirbana daha çok bir ara eleman lazım. picodan voltaj verdiğimde klavyedeki iki hattı birleştirerek anahtarlama yapacak. içinde en az 8 mosfet bulunan bir smd kompanent lazım.
bu sadece darlıngton yapıda bağlı 8 tane transistor dizisi kazancı yani betayı arttırmak için kullanılır ihtiyacınız olacagını sanmıyoruminternette şunu buldum.
ULN2803A NPN 8 Adet Darlington Transistör Sürücü Entegre Modülü B
bu işimi görür mü sizce?ULN2803A NPN 8 Adet Darlington Transistör Sürücü Entegre Modülü B Fiyatları ve Özellikleri
ULN2803A NPN 8 Adet Darlington Transistör Sürücü Entegre Modülü B en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.www.n11.com
pahalı olur röle ile tek kanal mosfet neden kullanmıyorsunuz veya dediğim gibi multiplexer kullanıp windowsta f1 f2 f3 ..... f8 tuslarına (bunlar muhtemelen matrixde de aynı satırdadır diye )kayıt defteri duzenleyicisi ile farklı seyler atayabilirsiniz (tabi bu noktada dikkatli olmak yedek almak felan gerekebilir kayıt defteri düzenleyicisi ile bişeyleri bozabilirsiniz)o zaman bana 8 tane smd role lazım