Herhalde iki tane pass transistörü paralel kullanmışlar. Ama 30V 5A lik bir güç kaynağı için soğutucular bana fazla küçük geldi. Bunlarda sürekli çalışan fan var, ama gene de daha büyük soğutucu beklerdim. Acaba altta geniş bakır plane var ve oradan vidalara ve şaseye mi aktarıyor ısıyı?
Cihazın arka tarafında fan kanatları arasından büyük soğutucu yaprakları gözüküyor. Bu parça ya lokal bir regülator yada çıkış öncesi malzemelerden biri. Yoksa içerdeki soğutucu ve fanın bir anlamı yok.
Videodan tam anlaşılmıyor ama asıl yükü taşıyan transistörler muhtemelen onlar değil gibi görünüyor. On-off kontrolü için kullanılmış olabilirler. Sistem iki kademeli bir regüle yapısına benziyor; biri ana regülasyon, diğeri ise ince ayar veya dengeleme için olabilir. Yanma sebebi de büyük ihtimalle girişe yüksek bir voltaj verilmesi gibi duruyor.
Bir de kart üzerinde FPGA kullanmışlar. Rigol elektronik yüklerde de aynı şekilde FPGA var. Hem oldukça fazla macrocell olan bir FPGA çipine benziyor. Böyle bir devrede nasıl bir amacı olabilir? Hani içerisinde ana kontrol CPU core var desen, ana kontrol MCU'su ekranı da barındıran kart üzerinde. Rigol'ün diğer güç kaynaklarında ve elektronik yüklerinde böyle.
Bu durumda bu FPGA ne yapıyor acaba? Acaba normal opamp feedback kontrol yerine, ADC ve DAC ile dijital kontrol mu yapılıyor?
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?