tahir kemal
Üye
nasıl böyle bir kanıya vardınız merak ettim doğrusu ??Mantıklı bir çözümmüş. İnsanların intihar için seçtikleri yöntemleri garip buluyorum, bence seçilen intihar metodu kişinin akli durumu hakkında ipuçları veriyor. Kendini asmayı seçenleri çok feci buluyorum. Başarılı bir asılarak ölüm teknik bir iş. Her halükarda daha acılı ve uzun. Adam mühendis çözümü yapmış. Yazık, belki farklı şartlarda bu dönemi hayatta kalarak atlatabilirdi...
Psikolojisini bilemem, ama kendini asmak ve bileklerini kesmek daha gözü kara ve hesapsız hareketler. İlaçla ölmeyi seçmek biraz daha canı tatlı, süreci hesaplayan kişilerin tercih edeceği şeyler gibi geliyor.nasıl böyle bir kanıya vardınız merak ettim doğrusu ??
mesela bileklerini keserek intihar edenin psikolojisi nasıldır sizce ??
aslında hiçbirşey göründüğü gibi değil de neyse boşver...Psikolojisini bilemem, ama kendini asmak ve bileklerini kesmek daha gözü kara ve hesapsız hareketler. İlaçla ölmeyi seçmek biraz daha canı tatlı, süreci hesaplayan kişilerin tercih edeceği şeyler gibi geliyor.
Bu işte gözü kara hareket. Cinnet denen şey bu olsa gerek. Zehir içenle bir anlık patlama ile canına kıymaya kalkmak aynı şey değil gibi, süreç ve motivasyonlar farklı görünüyor. Belki yaşadığı beyin hasarı bile bugün bahsettiğin kişi olmasına yardım etmiştir.intiharlarda genetik yatkınlık faktörü de önemli, yani düşünmek ile bunu gerçekleştirmek arasındaki fark işte o genetik yatkınlıktan gelebiliyor.
çok öyle derin sebepleri de olmayabiliyor. kafasına sıkıp ölmemiş biriyle tanışmıştım. (sol tarafı hafif felç kalmış) intihar sebebi babasına kızmış. babası polis ve bir gün ona çok kızdığı için çekmeceden silahı alıp doldurup kafasına sıkıyor. mermi sağ şakaktan girip yukarıdan çıkıyor. uzun süre koma vs. derken kendine geliyor. intihardan önceki son iki haftayı hiç hatırlamıyor sadece en son silahı kurma sahnesi varmış hafızasında.
neyse aradan sanırım 4-5 yıl geçmişti. gayet keyfi yerinde, mutlu, kız arkadaşı olan bir iş kurmaya çalışan neşeli biriydi.
psikolojik bir destek alırsan çok faydası olacaktır. bir de vaktin olursa şu kitabı okumanı tavsiye ederim. şu an yaygın olarak bulunan ve bilinen şeyleri anlatan kişisel gelişim kitaplarından değil. faydası ölçülmüş ve ispatlanmış bir kaynaktır. online pdf olarak da bulunabiliyor:valla bizde öyle çok genetik bir durum olduğunu düşünmüyorum görmedim duymadım en azından ..
benimkisi birazdaha çocukluk travması gibi birşey ailesek çevresel sebepler haa tabiki bizimde hatalarımız olmuştur. eyvallah ama dediğim gibi asıl sebebi çocukken yaşadığım olumsuz tatsız şeyler neyse. üstad aşık veysel in dediği gibi dertsiz baş yarasız ağaç olmaz demiş..
bizde öylesine yaşıyoruz işte 30 senedir mücadele ediyoruz ama henüz tünelin sonundaki ışığı göremedik daha ..
valla 18 senedir belki daha fazladır tedavi görüyorum ama işte insanın hayatında bazı şeyler düzelmeyince işleri yolunda gitmeyince psikolojiside düzelmiyor...psikolojik bir destek alırsan çok faydası olacaktır. bir de vaktin olursa şu kitabı okumanı tavsiye ederim. şu an yaygın olarak bulunan ve bilinen şeyleri anlatan kişisel gelişim kitaplarından değil. faydası ölçülmüş ve ispatlanmış bir kaynaktır. online pdf olarak da bulunabiliyor:
estağfrullah .. sizin bahsettiğiniz o ses duyma olayı çok farklı birşey o benim bugüne kadar hiç öyle durumum olmadı. şizofreni gibi birşey sizin dediğiniz olay.@tahir kemal hocam yanlış anlamayın, kimseyi yargılamak sorgulamak haddimiz değildir ama bu intihar düşüncesi insanın kendisine ait bir düşünce değildir. Hiçbir insan, ne sıkıntı çekerse çeksin ölmeyi istemez. Ben öyle düşünüyorum. İnsan içinden gelen seslerle/düşüncelerle intihara meyleder. Ben bunun manevi sebeplerle olabileceğini düşünüyorum. Eğer adayıp yerine getirmediğiniz adaklarınız var ise kesin, yerine getirin. Eğer zekat verme durumunuz var ise verin, rahatlayın. Bol bol tövbe ve istiğfarla meşgul olun. Zamanla içinizden o hissin kaybolduğunu farkedeceksiniz. Belirli kabuller altında bunları söylüyorum tabi ki. İnancınız farklı olabilir. O durumda birşey diyemem.