Roketsan da yazılım mühendisi intihar etmiş

çok ilginç ama bu konuda makale bile varmış, fakat doz bilgisine ulaşamadım. başka bir vakada 75mg içmiş ve fark edilince hastanede kurtarılmış adam.

Sodyum nitritin intiharlarda artan kullanımı: Yeni bir trend:​

Son düzenleme:
Biraz olsun içimi rahatlatmak için bunun normal bir intihar olduğuna inanmayı çok isterim.
Ben de kendisini araştırdım ve tam olarak aklımdan geçenleri birisi yazmış zaten.
1736204792265.png

Mantıklı bir çözümmüş. İnsanların intihar için seçtikleri yöntemleri garip buluyorum, bence seçilen intihar metodu kişinin akli durumu hakkında ipuçları veriyor. Kendini asmayı seçenleri çok feci buluyorum. Başarılı bir asılarak ölüm teknik bir iş. Her halükarda daha acılı ve uzun. Adam mühendis çözümü yapmış. Yazık, belki farklı şartlarda bu dönemi hayatta kalarak atlatabilirdi...

Mantıklı bir çözümmüş. İnsanların intihar için seçtikleri yöntemleri garip buluyorum, bence seçilen intihar metodu kişinin akli durumu hakkında ipuçları veriyor. Kendini asmayı seçenleri çok feci buluyorum. Başarılı bir asılarak ölüm teknik bir iş. Her halükarda daha acılı ve uzun. Adam mühendis çözümü yapmış. Yazık, belki farklı şartlarda bu dönemi hayatta kalarak atlatabilirdi...
nasıl böyle bir kanıya vardınız merak ettim doğrusu ??
mesela bileklerini keserek intihar edenin psikolojisi nasıldır sizce ??

nasıl böyle bir kanıya vardınız merak ettim doğrusu ??
mesela bileklerini keserek intihar edenin psikolojisi nasıldır sizce ??
Psikolojisini bilemem, ama kendini asmak ve bileklerini kesmek daha gözü kara ve hesapsız hareketler. İlaçla ölmeyi seçmek biraz daha canı tatlı, süreci hesaplayan kişilerin tercih edeceği şeyler gibi geliyor.

Psikolojisini bilemem, ama kendini asmak ve bileklerini kesmek daha gözü kara ve hesapsız hareketler. İlaçla ölmeyi seçmek biraz daha canı tatlı, süreci hesaplayan kişilerin tercih edeceği şeyler gibi geliyor.
aslında hiçbirşey göründüğü gibi değil de neyse boşver...
intihar olayı anlık birşeydir. yani elbette altta yatan sebepler vardır illaki ama hazırlığı uzun sürer insan sabreder herşey düzelecek der düzelmez aksine herşey daha da kötüye gider battıkça batarsın iyi bir iş bulacam dersin bulamazsın o son yaşadığın olayda işte patlarsın intihar eder insan ...
( uzun zamandır intihar etmeyi düşünen birisi olarak yazıyorum ... )

intiharlarda genetik yatkınlık faktörü de önemli, yani düşünmek ile bunu gerçekleştirmek arasındaki fark işte o genetik yatkınlıktan gelebiliyor.

çok öyle derin sebepleri de olmayabiliyor. kafasına sıkıp ölmemiş biriyle tanışmıştım. (sol tarafı hafif felç kalmış) intihar sebebi babasına kızmış. babası polis ve bir gün ona çok kızdığı için çekmeceden silahı alıp doldurup kafasına sıkıyor. mermi sağ şakaktan girip yukarıdan çıkıyor. uzun süre koma vs. derken kendine geliyor. intihardan önceki son iki haftayı hiç hatırlamıyor sadece en son silahı kurma sahnesi varmış hafızasında.

neyse aradan sanırım 4-5 yıl geçmişti. gayet keyfi yerinde, mutlu, kız arkadaşı olan bir iş kurmaya çalışan neşeli biriydi.

Geçmişte benim de düşündüğüm oldu. Ama hiç teferruatını ölçüp tartma, planlama noktasına gelmedim. Açıkçası içinden çıkılmaz gibi görünen maddi sıkıntı, aile ve kişisel meseleler de vardı. Ama hepsi çözüldü, bedeli ömrümün ziyan olan yılları gibi görünüyor gözüme. Yalnız pes etmeyi düşündüren şey aslında bu sıkıntılar değil de nasıl hissettiğim veya hissetmediğimdi.

Umarım atlatırsınız. Aynı seviyede bir sıkıntı yaşayıp yaşamadığımı bilmiyorum. Ama tünelin sonunda ışık var, atlatınca her şey bambaşka oluyor.

İntihara iki kere kalkışıp başarısız olmuş bir arkadaşım var. Hayata katlanmasının sebebi çocukları. Ama intihara kalkışma seviyesinde olmasa da hala ölmeyi istiyor, bu artık pasif bir istek. Onun için de bazı şeylerin düzeleceğini düşünüyorum. Artık arayıp içmeye kendisi davet ediyor.

valla bizde öyle çok genetik bir durum olduğunu düşünmüyorum görmedim duymadım en azından ..
benimkisi birazdaha çocukluk travması gibi birşey ailesek çevresel sebepler haa tabiki bizimde hatalarımız olmuştur. eyvallah ama dediğim gibi asıl sebebi çocukken yaşadığım olumsuz tatsız şeyler neyse. üstad aşık veysel in dediği gibi dertsiz baş yarasız ağaç olmaz demiş..
bizde öylesine yaşıyoruz işte 30 senedir mücadele ediyoruz ama henüz tünelin sonundaki ışığı göremedik daha ..

intiharlarda genetik yatkınlık faktörü de önemli, yani düşünmek ile bunu gerçekleştirmek arasındaki fark işte o genetik yatkınlıktan gelebiliyor.

çok öyle derin sebepleri de olmayabiliyor. kafasına sıkıp ölmemiş biriyle tanışmıştım. (sol tarafı hafif felç kalmış) intihar sebebi babasına kızmış. babası polis ve bir gün ona çok kızdığı için çekmeceden silahı alıp doldurup kafasına sıkıyor. mermi sağ şakaktan girip yukarıdan çıkıyor. uzun süre koma vs. derken kendine geliyor. intihardan önceki son iki haftayı hiç hatırlamıyor sadece en son silahı kurma sahnesi varmış hafızasında.

neyse aradan sanırım 4-5 yıl geçmişti. gayet keyfi yerinde, mutlu, kız arkadaşı olan bir iş kurmaya çalışan neşeli biriydi.
Bu işte gözü kara hareket. Cinnet denen şey bu olsa gerek. Zehir içenle bir anlık patlama ile canına kıymaya kalkmak aynı şey değil gibi, süreç ve motivasyonlar farklı görünüyor. Belki yaşadığı beyin hasarı bile bugün bahsettiğin kişi olmasına yardım etmiştir.

valla bizde öyle çok genetik bir durum olduğunu düşünmüyorum görmedim duymadım en azından ..
benimkisi birazdaha çocukluk travması gibi birşey ailesek çevresel sebepler haa tabiki bizimde hatalarımız olmuştur. eyvallah ama dediğim gibi asıl sebebi çocukken yaşadığım olumsuz tatsız şeyler neyse. üstad aşık veysel in dediği gibi dertsiz baş yarasız ağaç olmaz demiş..
bizde öylesine yaşıyoruz işte 30 senedir mücadele ediyoruz ama henüz tünelin sonundaki ışığı göremedik daha ..
psikolojik bir destek alırsan çok faydası olacaktır. bir de vaktin olursa şu kitabı okumanı tavsiye ederim. şu an yaygın olarak bulunan ve bilinen şeyleri anlatan kişisel gelişim kitaplarından değil. faydası ölçülmüş ve ispatlanmış bir kaynaktır. online pdf olarak da bulunabiliyor:

ikinci önerim de bu kitap:

psikolojik bir destek alırsan çok faydası olacaktır. bir de vaktin olursa şu kitabı okumanı tavsiye ederim. şu an yaygın olarak bulunan ve bilinen şeyleri anlatan kişisel gelişim kitaplarından değil. faydası ölçülmüş ve ispatlanmış bir kaynaktır. online pdf olarak da bulunabiliyor:
valla 18 senedir belki daha fazladır tedavi görüyorum ama işte insanın hayatında bazı şeyler düzelmeyince işleri yolunda gitmeyince psikolojiside düzelmiyor... :(
iyi hissetmek adlı kitap bende var yıllar önce tavsiye üzerine almıştım ama çeviri kitabı olduğu için bazı kelimeleri çok anlamadım bırakmıştım. aslında eksiden çok kitap okurdum ama şimdi mevsimlik bir işe girince pek zaman olmuyor ..

@tahir kemal hocam yanlış anlamayın, kimseyi yargılamak sorgulamak haddimiz değildir ama bu intihar düşüncesi insanın kendisine ait bir düşünce değildir. Hiçbir insan, ne sıkıntı çekerse çeksin ölmeyi istemez. Ben öyle düşünüyorum. İnsan içinden gelen seslerle/düşüncelerle intihara meyleder. Ben bunun manevi sebeplerle olabileceğini düşünüyorum. Eğer adayıp yerine getirmediğiniz adaklarınız var ise kesin, yerine getirin. Eğer zekat verme durumunuz var ise verin, rahatlayın. Bol bol tövbe ve istiğfarla meşgul olun. Zamanla içinizden o hissin kaybolduğunu farkedeceksiniz. Belirli kabuller altında bunları söylüyorum tabi ki. İnancınız farklı olabilir. O durumda birşey diyemem.

@tahir kemal hocam yanlış anlamayın, kimseyi yargılamak sorgulamak haddimiz değildir ama bu intihar düşüncesi insanın kendisine ait bir düşünce değildir. Hiçbir insan, ne sıkıntı çekerse çeksin ölmeyi istemez. Ben öyle düşünüyorum. İnsan içinden gelen seslerle/düşüncelerle intihara meyleder. Ben bunun manevi sebeplerle olabileceğini düşünüyorum. Eğer adayıp yerine getirmediğiniz adaklarınız var ise kesin, yerine getirin. Eğer zekat verme durumunuz var ise verin, rahatlayın. Bol bol tövbe ve istiğfarla meşgul olun. Zamanla içinizden o hissin kaybolduğunu farkedeceksiniz. Belirli kabuller altında bunları söylüyorum tabi ki. İnancınız farklı olabilir. O durumda birşey diyemem.
estağfrullah .. sizin bahsettiğiniz o ses duyma olayı çok farklı birşey o benim bugüne kadar hiç öyle durumum olmadı. şizofreni gibi birşey sizin dediğiniz olay.
onun dışında adak evet adadım ama istediğim olay gerçekleşmeyince adağımızı kesemedik. fırsat bukdukça ayrıca telefonda kayıtlı belli başlı dualarım var mutlaka sabah akşam okurum teşekkür ederim..

Forum istatistikleri

Konular
7,181
Üyeler
2,906
Son üye
Rebi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back