Abi önce söküp sonra sipariş etmek daha mantıklı olur. Biri komple ekran, diğeri sadece ön cam.
Sen telefon tamir etme o zaman. Belli ki elinin ayarı yokMuhtemelen sadece cam. Benimde emektar note 2 de aynisi oldu. O cami sokerken dokunmatigide kirdim dokunmatigi sokerken ekrani kirdim. Sonra attim koseye![]()
Sen telefon tamir etme o zaman. Belli ki elinin ayarı yok![]()
İki çeşidi var galiba abi. Birinin kablosu alttan çıkıyor, diğeri arkasında. Yada alttan çıkan kablo dokunmatik kablosu olabilir. Bu durum da şu anlama geliyor. Biri Sadece ekran. Diğeri Ekran + Dokunmatik. Söküp bakman lazım duruma. Yada satıcıya sormak lazım.O zaman camı satın alayım bakalım nasıl olsa ucuz.
Ama ekran da iki çeşit. Aralarında ne fark var acaba?
Çok büyük ihtimalle sadece cam. LCD de kırık olsaydı çalıştırdığında muhakkak fark ederdin. Biraz önce youtube dan Note 4 cam değişimi ile ilgili birkaç video seyrettim. Camı sökerken ısı tabancası kullanan da var, daha profesyonel olup çeşitli ekipmanlar (telli ayırıcı, pres, vakum makinası) kullanan da. Burada iki sıkıntı var.Elimde camı çatlak bir Note 4 var. Cihazın kendisi çalışıyor. Bunun camını tamir etmek istiyorum ve yedek parça da var. Ama hangisini almam gerektiği konusunda emin olamadım.
Ben 7-8 kere cam sökmeyi denedim. Öğrenmek ve denemek için hurdadan özellikle aldığım ekranlarda oldu. iPhone ekranlarının ID`si olduğu için kopya ekranlarda pil tasarrufu sorunlu oluyor. Sahte ekran domino taşı gibi bir süreci tetikliyor.
Neyse hiç birinde başarılı olamadım çünkü internette görunen videolarin çoğu sahte. Telli filan ekipman gerekiyor bu iş için. Telefoncular da öyle yapıyor. Isı tabancası ile ısıtıp sökmek istersen %99 başarısız olacağını garanti ederim.
Bu işi yapan telefoncudan yardım almak en güzeli. Bir iki telefon için süreci öğrenmek gereksiz oluyor. Bir de orijinal ekranlar telefona tanımlı oluyor yani telefon (iPhone da böyle) ekranı tanıyor. Bir başka orijinal ekran da taksan çakma mumamelesi görüyor. Cam değiştiren yerler 100-200 TL arası fiyatlara vakumlu cihazlarla filan tüm ekipmanlarla işlemi bitiriyor...
Firmayı tanımam ama cam değişimleri hep bu fiyatlarda nereden fiyat aldın sen?
![]()
Telefon Ekran Değişimi Fiyatları ve Ekran Tamiri
Ekran Değişimi Fiyatları Listesi Güncel 3 Mart 2023 Tamir Fiyatları iPhone Samsung Xioami Huawei Oppo Teknik Servis Fiyatları Kadıköy Cep Market.cepmarket.com.tr
Aşağıdaki ürünleri görüyorum:
![]()
Samsung Note 4 Cam Siyah | ONE MOBİLE BİLİŞİM
Samsung Note 4 Cam Siyah SAMSUNGwww.onemobileteknik.com
![]()
![]()
Note 4 Servis Lcd Siyah | ONE MOBİLE BİLİŞİM
Note 4 Servis Lcd Siyah SAMSUNGwww.onemobileteknik.com
Mantıken sadece camın değişmesi yeterli gibi duruyor. Ama cam kırılınca alttaki başka birşeyler de zarar görmüş oluyor mu? Veya camı sökmek için özel ekipman gerekiyorsa belki de sadece cam almak yetmiyor. Ama komple ekranda da iki seçenek var. Hangisini almam gerektiğini çözemedim![]()