Sandalye tamir

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,813
Kelebek'ten sandalye takımı aldık, ama oturulan yerleri gevşek çıktı. Aradık düzeltin diye hiç oralı bile olmadılar. Şimdi de sandalyenin birinde ayaklarda gevşeme çıktı. İş de bana kaldı artık.

1708857459286.jpeg


1708857475335.jpeg
 
Buradaki gevşemiş olan kirişi ayağa vida ile sıkmak istiyorum, ama açılı bir şekilde. Kreg'in bunun için bir jig'i var, fiyatı uçuk. Ama aynı işi görecek birşeyi ben kendim de yaparım. Bu şekilde vida ile sıkmak iş görür mü?

1708857749435.png
 
Dizaynda bir problem var gibi..ne yapılırsa yapılsın,arkaya yaslandıkça oynama olacak gibi..
 
Ikea sandalyelerde de ayni sorunu yasayinca cozum olarak parcalari sokup bir biri icine gecen her iki aksama sicak silikon sikip ardindan sicak hava ile tum silikonlari iyice eritip montaji yapiyorum hemen vidaliyorum.

Silikonu sicak hava ile ne kadar iyi eritir ve tahtaya nufus etmesini saglarsaniz o kadar basarili oluyor.

Kaya gibi oluyor.
 
Ağaç tutkalı daha iyi değil mi..bazen tutkalın olduğun yerden değilde başka yerden kırılıyor ahşaplar..
 
1708859013056.png


Bence Kreg ile vidalama sorunu cozmeyecektir. Tahminen orada kirmizi parca gibi bir kisim var. O ayagin icine girdiginden ayaga vidalamak zor.

Bence yesil ok yonunden once 2mm matkap ile delip sonra kafa kismini vidayi olcerek vidanin basi iceride kalabilecek bir uc ile delinir. Direk olarak hareket yonunde ahsap vidasi ile vidalanir. Sonra ust kisim talas polidol karisimi ile kapatilir. Sonra uzerine zimpara ve rotus cila ile tamamdir.

Ikinci alternatif bence tamamen cikmasini saglamak , tekrar ahsap yuzeye ulasana kadar zimparalamak. Sonra bosluk var ve gerekirse dolgu sonrasi bol polidol ile yapistirip iskence ile bir sure bu sekilde tutmak. Dogru yapildiginda ahsap yapistiricilari ahsabin kendinden daha guclu oluyor.

Benim aklima gelenler bunlar oldu.
 
Sandalye ayağında baya et vardır, kreg sistemi ile oraya kadar ulaşan vida iyi tutmaz mı? Estetik açıdan ayağa müdahale etmek istemiyorum.
 
Polidol'ün normal tutkala göre avantajları nedir?
 
Ahsap tutkali diye gecenlerin arasinda cok buyuk fark oldugunu sanmiyorum. Incelemelerde gorilla vs gibi ozel markalar one cikiyor. Ben ikisinide kullandim arada fark goremedim.
 
@gumush yorumuna katılıyorum. Bu iş ancak söylediği şekilde çözülür.

Yapılabiliyor ise oturma yerindeki ahşap ayakta sökülüp şekli nasıl görmek lazım.

Kreg vidalama yüzey yüzeye olsa çözüm ama bu uygulamada oturma alanı altındaki parça dikeydeki ayağa kesme yönünde kuvvet uyguladığı için içe geçme olarak imal ediliyorki sağlam rijit olsun.

Muhtemelen imalat hatası var normalde sıkı gecme ve yapıştırma yöntemi uzun ömürlü olur. Burada iyi işçilik çıkartılmamış.
 
Sandayenin bağlantı noktalarını sökebiliyorsan, sök deniz tutkalı sürerek sandalyeyi yeniden birleştir. 24 saat tutkalın kuruması için bekle. Deniz tutkalı kururken hacmi artar. Boşluklara nufus ederek iyi bir kenetlenme sağlar.
 
Zaten yapıştırmayı tekrar yapacağım. Ama bir vida ile açılı şekilde desteklemek de istiyorum ki bir daha sorun çıkarmasın. Vida 45 derece açı ile girecek ve ayağın yüzeyinden birkaç mm gerisine kadar ilerleyecek. O arada zıvanayı da delip geçecek tabi.
 
Ağaç tutkalı daha iyi değil mi..bazen tutkalın olduğun yerden değilde başka yerden kırılıyor ahşaplar..

Yurtdisinda kisa sureligine ev kurarken ev esyalarinda ikea benzeri firmalarin ucuz ve kalitesiz urunlerini tercih ediyorum. Haliyle bir iki senede esyalar dokuluyor.

Sicak silikon her daim elimin altinda oldugu icin fazla arayisa girmeden direk onu kullaniyorum.

En son internette cok guzel gorunuslu ve cok ucuz salon sehpasini alip kurdugumda lambur lumbur oynadigini gordum. Internette herkes guzel bir sehpa oldugunu fakat oynadigindan sikayetciydi. Bu sekilde kullaniilirsa kesin kirilirdi.

Bahsettigim teknikle sicak silikonla modifiye ettim. Kaya gibi oldu.

Benim cozumum hastanelerdeki hemsirelerin oynak yerleri, kirilmis tibbi aparatlari yarabandi ile sarip onarmasina benziyor. Ama is goruyor.

Silikon cozumu estetik ve is goruyor. Bu kadar is gormeseydi millet sagina soluna takmazdi.

Ciplerdeki dahil silikonun herturlusunu severim.
 
Buradaki gevşemiş olan kirişi ayağa vida ile sıkmak istiyorum, ama açılı bir şekilde. Kreg'in bunun için bir jig'i var, fiyatı uçuk. Ama aynı işi görecek birşeyi ben kendim de yaparım. Bu şekilde vida ile sıkmak iş görür mü?

31000 eklentisine bak
Bende Vida ile yapmıştım ileride sorun çıkardı, mobilyaci bana deniz tutkalını önerdi uyguladım çok sağlam oldu.
 
Söküp tutkallamak en sağlıklısı. Ahşap veya plastik tokmakla vura vura sökmek, sonra tutkalı sürüp işkence ile sıkıştırılmış halde 24 saat bekletmek lazım.

Umarım tasarım hatası yoktur. Benim tamir ettiklerim hep eski sandalyelerdi. En sıkıntı kısmı işkence ile tutturması. İşkencenin çenesi yetmeyebiliyor. Girişmeden önce ona bir bakın.
 
Sıvı çivi diye bilinen yapıştırıcı deniz tutkalından daha iyi sonuç verecektir.
Sıvı çivide deniz tutkalı gibi poliüretan esaslıdır ama daha koyudur
ve köpürme yapmaz.Eski tutkal kalıntıları sorun yaratmaz.
Mengene bulamazsanız bir iple bağlayıp ipide sırıkla burguşturarak sıkılaştırabilirsiniz.
 
Çok güzel öneriler geldi herkese teşekkürler. Ayakları halledeyim, daha sorunları bitmedi sandalyelerin. Sonrasında diğer soruna da el atalım. Ama o biraz daha gıcık bir sorun :)
 

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,712
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top