Şebeke voltajı ile çalışan kartlarda ki Toprak Bağlantısı..

Katılım
31 Mayıs 2021
Mesajlar
315
Merhaba, Şebeke voltajı ile çalışan kartlarda ki bu toprak bağlantısı vs nasıl oluyor ? kombi kartları vs çoğunda Faz Nötr ve Toprak bağlantısı var. Bunu elektronik komponentlerle nasıl bağlantılıyoruz ? Artısı ve Eksisi nedir ? Şart mı ?
 
Iki topraklamanin amaci farkli. Sebeke gerilimindeki topraklama metal govde ya da kullanicinin temas etmesi muhtemel metal yuzeylerdeki olasi elektrik kacaklarinda kullanici zarar gormesin diye buradaki yuksek voltaji topraga akitmak icin yapiliyor. Dusuk voltajda calisan devrelerdeki topraklama ise bizi degil elektonik aleti bizim ona verecegimiz ESD'den korumak icin uygulaniyor.
 
Evet, çoğunlukla hep metal gözdeye bağlantılı olur diye biliyorum ama bu son gördüğüm kartta AC bir kondasatör ile devre hattına bağlıydı toprak ucu.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,669
Mesajlar
141,628
Üyeler
3,466
Son üye
nurullah koç

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top