Serpentine Trace

şu olabilir belki yolları tam düz çizmiş olsa microstrip prepregin boş ya da dolu yerine denk gelebilir ve sürekli öyle devam eder
toplamda büyük bir empedans kayıklığı olur. bu şekilde yolu gezdirerek ortalama empedansı istenen değere yakın tutuyor.
fakat bunun çok verimli bir teknik olmadığını düşünüyorum. hem aynı geçişler gene yaşanacak hem de uzayan yol nedeniyle iletim kayıpları artacak.

ama microstrip yollarda, rf devrelerde 2116 prepreg yerine (daha seyrek) 7628 tercih edilmesinin sebebi yukarıda anlattığım gibi.
 
Yok benim verdigim foto icin konusmuyorum. Yuksek hizli bus barindiran pcblerde her bir adres yada veri hattinin esit boya gelmesi icin zigzag cizim yapiliyor ya o durumu soruyorum.
 
o length macthing başka bir konu. o yollar genelde diferansiyel olur ve hat empedansı prepregden çok iki yol arasındaki etkileşime bağlıdır. farklı microstrip tekniklerinde enerji prepregin içinden ya da iki yol arasındaki kapasitif boşluktan ilerleyebilir. diferansiyel hatlarda propagasyon TEM (Transverse Electromagnetic) modundadır. elektrik ve manyetik alan bileşenleri yayılım yönüne tamamen diktir. tabi bu pcbde hatların üstünde hava var buna da quasi TEM deniyor.

length matchingin amacı belli zaten lojik sinyallerin diğer birime eşzamanlı ulaşması.

bu pcb yolları 100 mbit ethrnet, sağ alttaki daha kıvrımlı ama paralel ilerleyen hatlarda empedans bozulmaz. sol üstte daha kare ama paralel ilerlemeyen hatarda diferansiyel empedans mutlaka bir miktar etkilenecektir ama zaman senkronu burada daha kritik.

1754832536797.png
 
Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,106
Mesajlar
133,496
Üyeler
3,231
Son üye
emrah85

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top