Servo motor ve sürücü kurulumu ve yapılandırılması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taydin
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
merhaba arduino ile servoyu puls ile sürmeye çalışıyorum ama çok düşük devirlerde dönüyor bu sorunu nasıl çözdünüz aynı marka model servom var cevaplarsanız çok mutlu edersiniz

Servoyu standart fabrika ayarlarına getirirsen, buradaki kod ile aynı şekilde çalışması lazım. Belki de ayarları değiştirildi senin sürücünün.

Selamlar.

LZ100 Servo ile çalışmalar yapıyorum. STM32 ile Trapezodial mantıkta puls üretip pozisyon kontrolü yapmaya çalışıyorum. Daha önce bu tarz AC servolarla hiç çalışmadım. Püf noktası ve tecrübelere ihtiyacım var.

1774526501709.png

Ben bağlantıyı bu şekilde yaptım sadece Besleme 5V, ve R1 dirençleri yok. Transistör olarak BC817 var. Şuan ki yapıda biraz gürültü var. Sistem puls atlıyor. Bu tür servolar için Puls genişliği ne olmalı? Ben max 20-30Khz gibi frekanslara çıkacağım. Ayrıca Topraklama ne derece önemli? Puls uyguladığım kablolar ekranlı değil.

Selamlar.

LZ100 Servo ile çalışmalar yapıyorum. STM32 ile Trapezodial mantıkta puls üretip pozisyon kontrolü yapmaya çalışıyorum. Daha önce bu tarz AC servolarla hiç çalışmadım. Püf noktası ve tecrübelere ihtiyacım var.

47363 eklentisine bak
Ben bağlantıyı bu şekilde yaptım sadece Besleme 5V, ve R1 dirençleri yok. Transistör olarak BC817 var. Şuan ki yapıda biraz gürültü var. Sistem puls atlıyor. Bu tür servolar için Puls genişliği ne olmalı? Ben max 20-30Khz gibi frekanslara çıkacağım. Ayrıca Topraklama ne derece önemli? Puls uyguladığım kablolar ekranlı değil.
Sürücünün giriş frekansı bir yerlede yazıyor olmalı ancak tercihen sabit bir süre yerine Ton ve Toff zamanları eşit olmalı. Kabloların ekranlı olmasında fayda var. Mevcut durumunda kısa ve uzun kablolar ile puls atlamanın gürültü kaynaklı olup olmadığını test edebilirsin. Yüksek hızlarda stabilite için bc817 yerine 26LS31 gibi bir sürücü kullanmalısın.

1774528187957.png

Sürücünün giriş frekansı bir yerlede yazıyor olmalı ancak tercihen sabit bir süre yerine Ton ve Toff zamanları eşit olmalı. Kabloların ekranlı olmasında fayda var. Mevcut durumunda kısa ve uzun kablolar ile puls atlamanın gürültü kaynaklı olup olmadığını test edebilirsin. Yüksek hızlarda stabilite için bc817 yerine 26LS31 gibi bir sürücü kullanmalısın.

47364 eklentisine bak

Ben şuanda kare dalga uygulamadım. Puls üreteceğim timeri OnePuls Modunda çalıştırıyorum. Başka bir timer ile interrupt oluşturuyorum. İnterrupt içerisinde Hızlanma yavaşlama ve puls sayımı mesafe hesaplama gibi işlemler yapıyorum. Bu interrupt'a girip çıkmam yaklaşık 1us civarı sürüyor. Puls üreteceksem eğer OnePuls Timerini tetikliyorum. Arka planda beklemek gerekmiyor.

Benim galiba topraklama ile ilgili problemim var. Bu sürücler çok fazla harmonik yayıyor.

Forum istatistikleri

Konular
9,030
Üyeler
3,648
Son üye
yasin007

Son kaynaklar

Back