slim led trafoları

yesilu

Üye
1000035339.jpg

bu led trafosu 16.5 amper 200w olarak etiketli. ancak 4 ampere kadar çökmeyen 11.9v 4.1a de dengesizleşiyor, 4.2 de 8.5v civarına 4.3a de 6.5v a düşüyor.4.4a de çıkış gidip gelmeye başlıyor. bu trafolar pek tazan güçte olmuyor ama 4 amper de bana baya az geldi, bir arıza da olabilir. çıkışta 3x1000uf low esr cap car. trafo sekonderi herbiri 0.5mm civarı 6 telle sarılmış, 4a için çok fazla sanki. ne dersiniz. osiloskop la nelere bakabilirim

Voltajı güç kaynağının doğrudan çıkışından ölçtüğünü varsayıyorum. Bu varsayım doğru ise, 5 A akım çekerken çıkış voltajına osiloskop ile bakabilirsin. Muhtemelen çok yüksek bir ripple değeri olacak ve bu da neticede multimetrenin ölçtüğü ortalama değeri düşürecek.

Bazıları şaşırtıcı akımlar verebiliyor.

Kapasitörler kurumuş olabilir. Yeni çıkış ve giriş kapasitörleri takarak dene bence.
Şişmemiş olsa bile bazen çalışma ömrünü doldurmuş olabiliyor.

Kapasitörler kurumuş olabilir. Yeni çıkış ve giriş kapasitörleri takarak dene bence.
Şişmemiş olsa bile bazen çalışma ömrünü doldurmuş olabiliyor.
Abi 90lı yıllarda kullanılmış baskı makinesi söktüm. Enaz 30 yaşındaydı. 1000uF giriş filtre capleri ölçtüm. 930uF çıktı. Hayret ettim.

Son düzenleme:
cevaplarınız için teşekkürler. bunu yeni aldım, kapasitörlerin kuruduğunu sanmıyorum. daha önce de başka bir uyduruk marka almıştım aynı etiket değerinde onun içi bundan da basitti, 3amper verebilmişti. ikisini karşılaştırınca bundan en azından 10 amper bekliyordum, 72 gr dı o, bu 145gr. şotki de icf mbr5393 yazıyor, böyle bişey yok piyasada ama en altta 20100fcj yazıyor, sanki 100v 20a demek istemiş. mosfet hf 4n60 o da yeterli. madem 4amper vercen niye bol keseden kullandın malzemeyi. öbür 70 gr lıkta 5a 2 bacaklı şotki kullanmışlar. bunun optimize olmayan bir tasarım mı arıza mı olduğunu anlamaya çalışıyorum ama arıza değil sanırım.

Abi 90lı yıllarda kullanılmış baskı makinesi söktüm. Enaz 30 yaşındaydı. 1000uF giriş filtre capleri ölçtüm. 930uF çıktı. Hayret ettim.
Fikret bazen kapasite doğru gibi ölçülse de elektrolit kuruması nedeniyle parazitik pulsleri filitre edemiyor.
Sıcaklık ve çalıştığı saat cinsinden ömür veriyorlar. Daha yüksek sıcaklıkta çalışırsa ömür kısalıyor. Daha soğuk ortamda çalışırsa da ömür uzuyor.

Hatta bazen ısınınca kapasitesi yerine oturuyor bazende soğuyunca..
Mekanizmayı tam anlamış olmasam da gerçek hayatta karşılaştıklarım.

Fikret bazen kapasite doğru gibi ölçülse de elektrolit kuruması nedeniyle parazitik pulsleri filitre edemiyor.
Sıcaklık ve çalıştığı saat cinsinden ömür veriyorlar. Daha yüksek sıcaklıkta çalışırsa ömür kısalıyor. Daha soğuk ortamda çalışırsa da ömür uzuyor.

Hatta bazen ısınınca kapasitesi yerine oturuyor bazende soğuyunca..
Mekanizmayı tam anlamış olmasam da gerçek hayatta karşılaştıklarım.

Eğer bu ısınınca düzelme olayını seramikleri kapsadıysanız oradaki olay baryum titanat ile alakalı. Sıcaklık belirli bir eşiği geçtiğinde yaşlanmanın bazı etkileri düzelebiliyor, detayları aklımda değil maalesef.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,308
Üyeler
3,845
Son üye
GÖKHAN GG

Son kaynaklar

Back